Gaat Monster de beurs verlaten?

Trumposaurus MonsterSal Iannuzzi (CEO Monster) had tijdens de conference call naar aanleiding van de financiele resultaten over het eerste kwartaal het volgende te zeggen over het tot op heden resultaatloze proces om het bedrijf te verkopen:

As you know, the review was designed to consider a number of internal options as well as the potential sale of the company in order to enhance shareholder value. Coming out of that issue, we have taken decisive action to restructure the company and exit unprofitable markets, including the sale of China.

Conversations with regard to the potential sale of the company are continuing, but there is no certainty that they will result in a transaction. We expect that these conversations will be completed in the near future.

En daarmee lijkt een verkoop van Monster uitgesloten, anders dan een eventuele externe financiering om het bedrijf van de beurs te halen. Monster heeft zich tenslotte tot een mean and lean bruidje gesaneerd. Het betekent natuurlijk wel dat in zo’n geval Monster, al dan niet in delen, binnen enkele jaren weer in de etalage staat. Tenslotte wil een dergelijke financier wel een rendement op zijn investering. Iets waar aandeelhouders van Monster de laatste jaren alleen maar van hebben kunnen dromen…

Geef een reactie