ITJobStar, een aggregator van ICT-vacatures

Logotype ITJobStarWe hebben er een vacature aggregator van Nederlandse bodem bij: ITjobStar. Zoals de naam al doet vermoeden aggregeert ITjobStar alleen ICT vacatures. Een vertical dus in de ondertussen door Indeed gedomineerde en behoorlijk volle markt van vacature aggregators. Maar volgens ITjobStar is er voldoende ruimte voor nog eentje:

De directe aanleiding is het ontbreken van een freemium site voor baanaanbieders die zich in haar aanbod en positionering onderscheidt van (te) algemene verticals én vacaturebanken.

Oke, een aggregator en ‘gratis’ vacaturesite? Dat klinkt verdacht veel als Megajobs en dat is niet verwonderlijk; want ITJobStar is een samenwerking tussen MegaJobs en het bedrijf van Ernst Snijder; managing director van Megajobs. Inderdaad, een bijzondere constructie.

Vacaturespidering is een home grown component van ITJobStar:

Via eigen ontwikkelde algoritmen worden it vacatures ontdubbeld op basis van tekstcongruentie, gesorteerd naar relevantie en actualiteit. Tot het werkgeversaanbod mag een diversiteit aan ICT bedrijven, IT detacheerders en werving & selectie bureaus worden gerekend.

Altijd fijn om een woord als tekstcongruentie tegen te komen. Want dat maakt het meteen voor iedereen duidelijk hoe die ontdubbeling wordt uitgevoerd…

ITJobStar heeft een degelijke en bijzonder herkenbare interface voor een aggregator:

ITJobStar | Pagina zoekresultaat

De uitdaging is nu vooral hoe deze nieuwe aggregator zich tussen de collega’s op Google in denkt te kunnen nestelen om zo voldoende traffic naar de vacatures te realiseren. Want uiteindelijk zal daar het (CPC) verdienmodel vandaan moeten komen, naast de ‘sponsored vacatures’.

Geef een reactie

1 Comment