Faillissementen in mei 2013

FaillissementenHet online vacaturevolume in Nederland blijft nog altijd dalen maar de daling van het aantal faillissementen binnen de arbeidsbemiddeling is abrupt to een eind gekomen. Want in de maand mei is het aantal faillissementen op 29 uitgekomen, en dat is een gigantische stijging ten opzichte van de maand april toen er slechts 12 faillissementen werden geregistreerd.

Maar de scherpe stijging van het aantal faillissementen in mei is de trendlijn ondertussen ook weer gestegen tot boven de 14 faillissementen per maand. Desondanks zitten we nog altijd op een relatief laag niveau en bijna hwt laagste niveau sinds het uitbreken van de financiele crisis.

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend gemiddeld maandvolume, januari 2007 – mei 2013

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend gemiddeld maandvolume, januari 2007 – mei 2013

De schommelingen per maand zijn het laatste halfjaar extreem hoog, maar de trend lijkt hierin toch vooral een opwaartse te zijn. Niet verwonderlijk gezien de nog altijd negatiever worden economische situatie en de als een gevolg daarvan stijgende werkloosheid en krimpende werkgelegenheid.

De grafiek is gebaseerd op de faillissementsinformatie van Faillissementen.com. De cijfers betreffen bedrijven binnen de SBI-code 78(Arbeidsbemiddeling/uitzendbureau’s/personeelsbehoefte) die in de database van Faillissementen.com als failliet staan geregistreerd.

Geef een reactie

2 Comments
  • Bas Westland
    says:

    @Marc: Mei is traditioneel een “populaire” faillissementsmaand in servicebedrijven met veel personeel, omdat dan de maandsalarissen én het vakantiegeld moeten worden betaald. Dat trek je niet als je krap zit. Spreek uit ervaring, zoals je weet. September is ook altijd “in” doordat de zomer (rustig) doorgaans de reserves leegtrekt.