Vacatureplatform exclusief voor ‘mooie’ mensen…

RM_emoticon_verbaasd2Een bizarre aankondiging: BeautifulPeople.com lanceert een eigen vacatureplatform. Met deze zin is op zichzelf niets mis maar wel als je weet dat BeautifulPeople.com een datingwebsite is voor alleen de mooiste mensen. Je kunt een vreselijk karakter hebben, zolang je er goed uitziet ben je van harte welkom bij deze ‘exclusieve’ club.

Voor BeautifulPeople Recruitment geldt hetzelfde: als door bestaande leden van de datingwebsite is bepaald dat je inderdaad ‘mooi’ bent kun je via dit platform op zoek naar een passende baan. De website helpt dus enerzijds haar werkzoekende leden aan een baan en faciliteert anderzijds bedrijven met het vinden van prachtig personeel. Bedrijven die zich inschrijven krijgen toegang tot het totale ledenbestand van BeautifulPeople.com, rond de 750.000 mensen.

Greg Hodge, de managing director van BeautifulPeople.com, had het volgende te zeggen over het initiatief:

“An honest employer will tell you that it pays to hire good-looking staff. Attractive people tend to make a better first impression on clients, win more business and earn more.”

Het is overigens wel de bedoeling dat het platform serieus wordt genomen:

“This isn’t an invitation for crackpots to come and ogle our beautiful members.”

Nu is het vooral de vraag welke bedrijven geassocieerd willen worden met een initiatief als BeautifulPeople.com. Voor Abercrombie & Fitch is het waarschijnlijk een uitkomst maar ik kan het me niet voorstellen dat andere bedrijven bekend willen staan om het feit dat ze alleen ‘mooie’ mensen in dienst nemen.

Geef een reactie

5 Comments