HiringSolved: een people aggregatortje

Logotype HiringSolvedWe hebben er weer een people aggregator bij: HiringSolved. En daarmee kunnen we na TheSocialCV (inclusief kloontje Dice Open Web), TalentBin, RemarkableHire, Entelo, Swoop en Gild Source nu dus de achtste loot aan de people aggregatorboom verwelkomen. Hoewel HiringSolved eerder een people aggregatortje moet worden genoemd. Want hoewel de site meerdere bronnen zegt te spideren, lijkt LinkedIn een dominante rol te spelen, hoewel HiringSolved een iets grotere broek aantrekt: 

We save you time by gathering information from many seperate sources like social networks, forums, websites, resumes, profiles and code. We then combine and filter our candidates information so that you only see candidates that have usable contact and employment information.

En over grote broek gesproken; volgens haar Twtter profiel is HiringSolved like Google for talent. Natuurlijk…

De homepage
Dit is de homepage van HiringSolved:

HiringSolved | Homepage

Nou, dat ziet er allemaal fraai en fris uit, maar het gaat er natuurlijk om wat ik met HiringSolved kan. En daardvoor klik ik op de Try it now knop.

En plotseling zit ik in een totaal ander sfeertje:

HiringSolved | Zoekscherm, not looged in

Nou, HiringSolved probeert op deze manier inderdaad een zoekmachine te zijn.

Dus laat ik eens wat zoekcriteria invoeren:

HiringSolved | Zoekscherm, not looged in, 2

Tijdens de invoer van mijn zoekcriteria word ik al meteen geconfonteerd met zoekresultaten die als een gevolg daarvan continu veranderen. Real-time results, waarmee HiringSolved laat zien razendsnel op mijn input te reageren. Google-style.

Maar niet geheel in Google-style word ik gevraagd mij te registreren als ik op een zoekresultaat klik:

HiringSolved | Zoekscherm, not looged in, 3

In ruil voor mijn registratie krijg ik de contactinformatie van de drie getoonde kandidaten… niet berpaald waardevol, maar laat ik toch maar eens verdergaan.

HiringSolved | Welcome

Oke, ik kan (zeer uitgebreide) search tips bekijken, mijn portemonnee trekken (Upgrade Now!) of op de volstrekt vage knop Cool klikken.

Overigens kies ik ervoor het laatste te doen; tenslotte weet ik nog helemaal niet of HiringSolved mij enige waarde gaat leveren, dus waarom zou ik in hemelsnaam op dit moment al een betaalde upgrade nemen?

Na het aanlikken van de Cool knop krijg ik dit te zien:

HiringSolved | Zoekscherm, logged in

Oke… Namen, een hoop tekst per naam met daarin de zoekcriteria vetgedrukt en icoontjes die de aanwezigheid van een telefoonnummer en/of e-mailadres aangeven. Maar als ik op een naam klik krijg ik een scherm te zien waar ik wederom wordt gevraagd om mijn portemonnee te trekken. Terwijl ik nog altijd niet heb kunnen verifieren of ik hier nu naar kandidaten zit te kijken die daadwerkelijk relevant zijn in relatie tot mijn zoekopdacht.

Overigens heb ik via een video op CrunchBase alsnog de presentatie van profielen binnen HiringSolved kunnen bekijken. En dat ziet er zo uit:

HiringSolved | Profiel, 1

Vergeleken met de andere people aggregators is dit wel een bijzonder magere presentatie. Ook nog eens omdat HiringSolved uitsluitend LinkedIn als basis lijkt te nemen. Dan ga je toch al gauw voor de meest interessante beroespgroep binnen actieve werving (ICT’ers) een hoop informatie missen.

HiringSolved heeft ook beschikking over profielen die meer referenties hebben dan uitsluitend LinkedIn, maar zoals in de video duidelijk wordt zijn deze referenties afkomstig uit de contactinformatie van het Linkedin profiel:

HiringSolved | Profiel, 2

Met andere woorden, HiringSolved lijkt niet veel meer dan een search engine op LinkedIn. En als LinkedIn gratis is, waarom zou ik dan voor HiringSolved moeten betalen? Want deze site is bepaald niet gratis:

HiringSolved | Pricing

Kijk eens aan, de Pro Search optie is een game-chaning sourcing tool. Het zal eens niet het geval zijn. Alleen zijn er sourcing tools beschikbaar die aanzienlijk meer game-changing zijn dan HiringSolved. Voor een vergelijkbaar bedrag. Dus eigenlijk is HiringSolved een magere me-too voor een bijzonder hoge prijs.

Vermeldenswaardig is de aanwezigheid van featurus als private database (uploaden van kandidaten), social recruiting (wat niets meer is dan het zoeken in data verzameld van sociale netwerken, hoewel het er juist niet op lijkt dat HiringSolved iets substantieels in dit aspect doet) en candidate matching (candidates are automatically matched based on your job description, een soort Textkernel Match! functie?). Maar als de basisfunctionaliteit al zo beperkt is, wat moet je dan van deze andere functies denken? Zeker als ze zo duur zijn. Gelukkig maar dat er een Risk Free Guarantee is…

Conclusie
HiringSolved lijkt vooral gericht op LinkedIn profielen. Er lijkt geen sprake te zijn van echte aggregatie, hoogstens van het tonen van geassocieerde sites op basis van hetgeen door een persoon in een LinkedIn profiel zelf is aangegeven. Daarmee is HiringSolved een wel zeer magere people aggregator. Het is eerder een people aggregatortje. Met een snel zoekproces.

Geef een reactie

4 Comments