Rode bordjes / Groene bordjes… Huh?

VerwarringAfgelopen donderdag, de jaarlijkse bijeenkomst: “Uitzendbureau van het jaar 2013” verkiezing in Maarssen.

De aftrap kwam van het onderzoeksbureau Q&A, waarna Samir ten Lüün van CTB|Flex het overnam. Samir start de bijeenkomst (presenteert het erg leuk) met een panelgesprek. De winnaars van vorig jaar: Luba, Studentenwerk en Match4U nemen plaats op het podium en reageren op diverse stellingen.

De hele zaal heeft een rood bordje en een groen bordje en mag door middel van het bordje mee reageren. Groen bordje als je het eens bent, rood bordje als je het oneens bent. Tot zover allemaal geen hogere wiskunde.

Op een gegeven moment kregen we de volgende stelling:

Uitzendbureaus kunnen veel voordelen halen uit onderlinge samenwerkin.

Bijna hele zaal groen bordje de lucht in, eens. Tot zover snapte ik het. Daarom kwam de vervolgvraag:

Werken uitzendbureaus onderling al goed samen?

En vervolgens steekt weer bijna heel de zaal het groene bordje omhoog. En toen kwam mijn … huh-momentje?!… ik was dan ook een beetje in de war.

De laatste keer dat ik zelf in de uitzendbranche werkte, hadden we meer dan één oorlog te winnen. Niet alleen de oorlog tegen de concurrenten in dezelfde sector, maar ook de oorlog tegen alle concurrenten in dezelfde regio en vergeet niet de oorlog tegen andere vestigingen van hetzelfde bedrijf. Data delen? Hou op. Ik mijn vacatures, jij de jouwe. Samenwerken in de uitzendbranche, wij niet in een ieder geval.

Heb ik die bijzondere samenwerkingsverbanden in uitzendland dan zo over het hoofd gezien??

Geef een reactie

1 Comment
  • Michiel van Beek
    says:

    haha leuk en typerend voorbeeld. Er wordt inderdaad bijzonder weinig samengewerkt. Dat geldt inderdaad vaak ook bij verschillende vestigingen binnen dezelfde organisatie.
    Ik heb overigens ook een positieve ervaring. In mijn Consolidtijd (specialist op gebieden Transport, OV en Beveiliging) hebben we prima samengewerkt met Manpower bij een aantal grote logistieke klanten van Manpower. Manpower de Warehouse en Consolid het Transport. Reden: Manpower wilde niet in de Transport, want te specialistisch. Consolid was als specialist ook niet bedreigend voor Manpower. Prima win-win en prettig samengewerkt.