Vacaturesite top 10: vacaturevolume blijft verbazen

Vacaturemonitor, positiefGoudenGidsBanen is na 1 week alweer uit de Vacaturesite top 10 verdwenen. Bepaald geen blijvertje. En wat hebben we daarvoor teruggekregen? Megajobs… Een aggregator voor een aggregator, voor de tweede achtereenvolgende keer. Bepaald geen reden om gejuich uit te barsten.

Het aantal vacatureplaatsingen is aanzienlijk lager in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden (-37,1%); merkwaardig genoeg is het volume aan unieke vacatures weer hoger (5,9%) in vergelijking met vorig jaar. Ik blijft het zeggen; hier klopt iets niet.

De wekelijkse top 10
De top 10 over de afgelopen drie weken ziet er zo uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2012 – 2013 (week 22 – 24). Bron: Jobfeed

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2012 – 2013 (week 22 – 24). Bron: Jobfeed

Het is duidelijk dat voormalige freemium vacaturesites Banenmatch en Jobselectie betere tijden hebben gehad. Vergane glorie of weten deze sites hun geleidelijk glijtocht nog te stoppen of zelfs te keren? Dat laatste lijkt vrijwel onmogelijk.

Het is verder een week vol problemen geweest. Jobbird heeft een langdurige downtime te verduren gehad en Jobselectie heeft om onduidelijke redenen al dagen een onvolledige homepage, met een op Werk.nl lijkende foutmelding:

Homepage | Jobselectie

Geen idee, wat hier aan de hand is…

Social media buzz
En dan de social media buzz en het sentiment van de afgelopen maand van de 10 grootste vacaturesites:

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Hoewel Werk.nl nog altijd het hoogste negatieve sentiment heeft van alle vacaturesites uit de top 10 is de omvang van dat sentiment in tijden niet zo laag geweest. De reden hiervoor is simpel; de onbeschikbaarheid van de site is sterk verlaagd. En nee, dat verdient nog altijd geen applaus want het is niet dat er nu sprake is van een goede dienstverlening; uitsluitend een minder slechte.

Geef een reactie