Vizify komt met tweetvideo

Enkele dagen geleden begon mijn Twitter tijdslijn zich te vullen met onderstaande berichtjes:Tweets via Vizify

Vizify? Jawel, Vizify; waar personal branding meets infographics. Of zoiets. En in een wereld die gek is op infographics zou dat zomaar tot een succes kunnen leiden. Alleen is er te weinig waarde in Vizify om dat te laten gebeuren. Dus moeten ze met gimmicks komen. Enter de tweetvideo, waarmee Vizify probeert een viraal succesje te boeken in de strijd tegen vergetelheid. En dat virale succesje is er. Hoewel het er serieus op lijkt dat het succes alweer voorbij is; getuige deze korte piek van aandacht in Nederland voor de tweevideo:

Aantal tweets met de term Vizify, 12 juni – 16 juni. Bron Coosto

Aantal tweets met de term Vizify, 12 juni – 16 juni. Bron Coosto

Kort en krachtig en met een wel zeer beperkte impact. Waarmee Vizify lovers in mijn tijdlijn blijkbaar zijn oververtegenwoordigd…

De homepage
Hoe dan ook, het verhaal van de Vizify tweetvideo begint op de homepage:

Vizify homepage

En in de groene balk aan de bovenzijde staat het; de tweetvideo, of in dit geval Twitter video. En als ik dan op die Get my Twitter video klik krijg ik dit te zien:

Vizify login voor tweetvideo

Tegen een majestueuze achtergrond wordt een voorbeeld van een tweetvideo getoond en de mogelijkheid om je aan te melden en je eigen tweetvideo te krijgen.

En als ik op de knop Authorize with Twitter klik, krijg ik weer eens zo’n akelige boodschap te zien, die dit keer wel heel veel macht aan Vizify geeft:

Atorisatie voor Twitter

Update my profile? Doe even normaal. En dat Post tweets for you vind ik ook geen fijne, hoewel daarvan zal blijken dat Vizify hiermee bedeltweets uit mijn naam wil sturen als tegenprestatie voor het maken van een ‘persoonlijke’ tweetvideo.

Na autorisatie gaat Vizify aan het werk en dat duurt wel even. Daarom wordt het wachten verluchtigt met allerlei ludieke boodschappen over de voortgang van het proces. Maar uiteindelijk is mijn tweetvideo dan gereed:

tweetvideo

Gedurende 32 seconden komen foto’s, veel getweette onderwerpen (met de woorden van en de als twee van de drie winnaars…, naast #RM), wanneer ik tweet, een of andere tweet mijn top followers voorbij. En dat is het. Maar om de een of andere reden worden mensen enthousiast van een dergeljke gimmick. Een kinderhand is gauw gevuld.

Dit is mijn top follower:

tweetvideo

Fijn om te weten dat ik met Laurens Tienkamp 497 interacties heb gehad. Is er nog iemand anders die dit interessant vindt? Ik kan het me nauwelijks voorstellen, maar wie weet.

Natuurlijk is het na de video tijd voor Vizify om een tegenprestatie te vragen. In feite zijn het twee tegenprestaties en dan zijn natuurlijk tweets waarin ik de Vizify tweetvideo de wereld in moet toeter:

bedeltweets

Ik heb besloten er vanaf te zien.

Overigens had ik al een Vizify profiel, en daar is nu een (12e) pagina aan toegevoegd waarin de tweetvideo is opgenomen:

Pagina met tweetvideo op Vizify

Inderdaad, een hele pagina voor een video van 32 seconden. Dat geeft een redelijke indicatie aan wat voor ongekend interessante informatie er op die andere 11 pagina’s te vinden is…

Ik kan overigens mijn video ook nog aanpassen:

Edit video, Vizify

Ook hier heb ik besloten vanaf te zien. Wel heb ik de autorisatie voor Vizify binnen Twitter meteen maar weer ingetrokken. Dat leek me een verstandige zet. Hoewel het voor de NSA vast niets zal uitmaken…

Conclusie
Ik herhaal dit keer integraal mijn conclusie naar aanleiding van mijn eerste bezoek aan Vizify, in augustus 2012:

Als gimmick is Vizify misschien leuk, maar dat is het dan ook wel zo’n beetje. Waarom zou ik hier ooit nog naar terugkeren? En waarom zou ik dit als mijn centrale plek gebruiken om the best of me online te tonen? Het vereist heel wat doorzettingsvermogen voor een willekeurige bezoeker om al die pagina’s af te lopen. En wat is die bezoeker dan feitelijk wijzer geworden. De echte informatie is namelijk te vinden op alle andere sites waar ik me al presenteer. Misschien minder fraai, maar een stuk informatiever. En makkelijker om tot je te nemen.

De tweetvideo heeft dit beeld op geen enkele manier veranderd. In tegendeel, de tweetvideo pas geheel in dit beeld. Eye candy zonder meerwaarde.

Geef een reactie