USG People trekt stekker uit IKKI

Vandaag meldt dit sociaal/professionele netwerk van USG People dat zij haar deuren per 1 juli gaat sluiten. Althans, de profielen (visual cv’s) zijn niet langer beschikbaar, maar het skelet blijft nog wel aanwezig:

ikki stopt

Dat was het dan. Op 16 juni 2008 ging ikki live; vlak voor het uitbreken van de financiele crisis. En in mei 2010 bereikte het nog de mijlpaal van 100.000 leden. Maar na het vieren van het eerste lustrum is de koek op.

Ik vraag me af of er iemand zich nu de haren uit het hoofd trekt dat zijn/haar visual cv verdwijnt. Ik kan het me nauwelijks voorstellen.

Geef een reactie

7 Comments
 • Ondernemer
  says:

  Het enige wat USG People kan doen om haar aandeelhouders tevreden te stellen, is de aankoop en het vernietigen van eigen aandelen. Daardoor stijgt het dividend per aandeel. Met 80 mio aandelen en een niemendalletjeswinst is het dividend een aalmoes. Dus, niet treuren met een aandeel die vlot onder de vijf euro duikt. Dit maakt het bovenvermelde plan alleen maar haalbaarder.
   

 • Ondernemer
  says:

  Niet goed genoeg…
   
  Ik vond IKKI top qua concept en uitstraling. Ook de makers en de bezielers verdienen een grote pluim.
  Echter viel er niets mee te verdienen.
  Was het nu onvoldoende doordacht? Treft de onvruchtbare grond van USG People allle schuld? Overschatten we het online businesmodel? Was 2mio euro investering niet te hoog gegrepen voor een kleine ROI?
  Jammer!
   

 • Chris Stapper
  says:

  Het is hoe dan ook zonde. Ik heb al die tijd gehoopt dat USG er in zou slagen IKKI een nieuwe richting te geven en het zou gebruiken om zich te onderscheiden van andere grote uitzenders (persoonlijk contact? Of uitgebreide CV’s, of unieke content omtrent loopbaanonderwerpen, desnoods alleen bezoek trekken en de bezoekers ook vacatures tonen). Maar helaas mocht het niet zo zijn.

 • Herbert Prins
  says:

  Ik ben al bijna kaal. Mijn blogs mijn mooie Cv waar ik zo veel tijd in heb gestoken. Die bezoeker hebben getrokken.
  Al die leden die altijd maar met passie hielpen, borrels bezochten blogte etc. Nee geen bedankt voor je tijd nee geen bedankt voor je interesse  nee niets gewoon we zetten de CV uit en blogjes  die je schreef houden we kunnen we misschien bezoekers trekken naar onze vacatures.