Aart van der Vlist nieuwe CIO bij UWV

Aart van der VlistHet lijkt me bepaald geen benijdenswaardige functie, maar iemand moet het doen. En die iemand is Aart van de Vlist. Hij volgt bij UWV per 1 september de huidige CIO Frans Haverkamp op. Haverkamp heeft het dan ruim 2,5 jaar in deze functie uitgehouden, waarbij hij zich volgens het persbericht vooral heeft ingezet op de digitalisering van de dienstverlening, de kostenreductie van ICT en ‘cybersecurity’. Op het terrein van de digitalisering van de dienstverlening zal hij overigens met een pittige onvoldoende het pand verlaten…

Hoe dan ook, Van der Vlist gaat als CIO bij UWV in dezelfde rol door die hij bij Nationale Nederlanden verlaat. En dat is toch merkwaardig te noemen. Van een private onderneming (zij het met vette overheidssteun) naar een uitvoeringsorganisatie van de overheid; dat moet je toch in je portemonnee voelen. En niet zo’n beetje ook.

Wat gaat Van der Vlist doen bij UWV? Nou, dit: verdere digitalisering van de dienstverlening aan uitkeringsgerechtigden en werkgevers en digitalisering van de eigen werkprocessen. Ik hoop voor alle Nederlanders die ‘klant’ zijn bij het UWV dat  Van der Vlist een gigantische bezem met zich meebrengt.

Geef een reactie