Hoeveel groene wazen wil je hebben?

lege schatkistWe hadden natuurlijk al het groene waas van Rutte waarin de minister-president ons vroeg de economie een slinger te geven (omdat hij het anders ook niet meer wist). En nu hebben we dan Diederik Samsom die in een vraaggesprek met de Volkskrant stelt dat hij de mensen gaat verleiden tot het uitgeven van hun spaargeld. Een verleidelijk groen waas dus?

Het is slechts een kwestie van tijd tot we zullen moeten vaststellen dat ook het verleidelijke groene waas van Samsom niet heeft gewerkt. En wat komt daarna? Een dwingend groen waas van minister Dijsselbloem? En als dat niet werkt een confiscerend groen waas van minister Opstelten? Het zou me niet verbazen.

Wanneer gaat men inzien dat we niet langer in een recessie zitten, maar in een nieuwe realiteit. Meer consumeren is geen antwoord, het is een gedateerde reflex op een niet langer van toepassing zijnd economisch model (grow or die). Stop met geforceerd stimuleren; het is geld in een zwart gat gooien. Ons geld.

Geef een reactie