Solliciteren bij het UWV is niet mogelijk!

Als follow-up op de blog posting over de UWV vacature voor een Gegevensspecialist Customer Intelligence Klantexpertise heb ik even gekeken naar het sollicitatieproces voor deze functie. En dat had ik beter niet kunnen doen. Want daardoor ben ik over meerdere problemen gestruikeld die op zijn zachtst gezegd nogal knullig zijn.

Overigens begint het allemaal goed als ik de vacature op Intermediair bekijk:

Vacature Gegevensspecialist Customer Intelligence Klantexpertise

En op een oranje knop met de tekst  solliciteer moet ik natuurlijk klikken. Om vervolgens in een heel andere wereld terecht te komen…

Want ik krijg namelijk dit sollicitatieformulier te zien:

Sollicitatieformulier 1

Fraai he? Ik kom op een niet-opgemaakte pagina terecht waar gemakshalve ook nog even is vergeten de functienaam te herhalen. En zoals uit de URL blijkt, is UWV een Connexys gebruiker. Toch interessant om te zien dat een bedrijf met grofweg 20.000 medewerkers op deze wijze haar online sollicitatieproces heeft ingericht…

Overigens, wat is dat voor bizarre vraag: Ben je op dit moment boventallig? Misschien is het een ideetje om in het geval van een vraag waar je de bezoeker angst mee kan aanjagen even uit te leggen waarom de vraag wordt gesteld en wat er met het antwoord wordt gedaan.

Maar er is meer. Want als ik op de hyperlink Terug klikt, krijg ik dit te zien:

Vacature Gegevensspecialist Customer Intelligence Klantexpertise, 2

Verrek, bij Intermediair is deze functie vandaag geplaatst, maar bij het UWV is de reactietermijn ondertussen alweer verlopen! Wat is dat nu? Maar hoewel de functie is verlopen kan ik wel gewoon op de hyperlink Solliciteren klikken; schept het UWV er soms genoegen in om mensen voor Jan Lul te laten solliciteren.

Overigens krijg ik in dit geval een iets ander sollicitatieformulier te zien:

Sollicitatieformulier 2

Krijg nou tandjes! Hier kan ineens wel de functietitel boven het sollicitatieformulier worden geplaatst.  Alleen zal niemand dat ooit zien want de vacature is via Google onvindbaar. Wat overigens ook het geval zou zijn als deze vacature op Werk.nl was gepubliceerd, maar dit terzijde.

Maar het leukste heb ik tot het laatst bewaard; de Privacyregeling personeelsgegevens UWV (zie onderaan de eerste afbeelding van het sollicitatieformulier). Ik moet als onderdeel van mijn sollicitatie namelijk akkoord gaan met het pricacy statement. Wat overigens niet hetzelfde is als de Privacyregeling personeelsgegevens UWV. En is die Privacyregeling personeelsgegevens UWV uberhaupt wel geldig voor mij als sollicitant? Ik ben tenslotte geen personeelslid van UWV…

Maar los van deze bespiegelingen; dit is wat er gebeurt als ik op de link Privacyregeling personeelsgegevens UWV klik:

HTTP 404

Jawel… een broken link. Waarmee ik dus feitelijk nooit bij UWV kan solliciteren. Want ik moet akkoord gaan met iets wat ik niet kan lezen.

Die afdeling Klantexpertise heeft nog wat concrete adviezen te geven zodat UWV als klantgerichte en efficiënte organisatie continue kan optimaliseren. Wat een bagger…

Geef een reactie

1 Comment
  • Andre Engels (medewerker Jobfeed bij Wise-Guys/Coosto)
    says:

    De vraag naar de boventalligheid en de onvindbaarheid in Google zijn te verklaren doordat de Connexys-site eigenlijk bedoeld is voor de _interne_ vacatures van het UWV. Waarbij mij dan weer opvalt dat ze momenteel 190 interne en maar 5 externe vacatures hebben.