Vacaturesite top 10: Joof.nl stoomt op

Vacaturemonitor, positiefHoewel Banenmatch voor de tweede achtereenvolgende week de eerste plaats weet te bezetten is het opstomen van Joof.nl dit keer de meest verrassende ontwikkeling. Deze (voormalig) freemium vacaturesite schiet van plaats 7 naar plaats 5 en laat daarmee zelfs Monsterboard achter zich. En dat terwijl Joof.nl enige tijd geleden nog op de zwarte lijst stond. Het kan verkeren…

Het aantal vacatureplaatsingen is aanzienlijk lager in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden (-44,9%);  het volume aan unieke vacatures is hoger (5,1%) dan het volume van vorig jaar. Er klopt werkelijk niets van.

De wekelijkse top 10
De top 10 over de afgelopen drie weken ziet er zo uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2012 – 2013 (week 24 – 26). Bron: Jobfeed

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2012 – 2013 (week 24 – 26). Bron: Jobfeed

Banenmatch staat voor de tweede achterenvolgende weekfier aan kop, hoewel het me niets zou verbazen als Jobbird binnen afzienbare tijd de orde weet te herstellen. Ondertussen is er wel iets meer gewicht te geven aan de theorie dat Banenmatch aan een comeback bezig is. Maar er is nog altijd meer bewijs nodig voordat we met zekerheid kunnen zeggen dat ruimte is voor meer dan 1 freemium vacaturesite aan de top van de ranglijst.

Social media buzz
En dan de social media buzz en het sentiment van de afgelopen maand van de 10 grootste vacaturesites:

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Ook bij de social media buzz blijft Banenmatch de eerste plaats bezetten, gevolgd door Werk.nl die wederom het negatieve sentiment binnen de perken weet te houden. Is er sprake van metaalmoeheid bij de lijfeigenen van Werk.nl of gaat het de goede kant op met de site?

Geef een reactie