Faillissementen in juni 2013

FaillissementenTerwijl het online vacaturevolume in Nederland plotseling en kunstmatig stijgt, is het aantal faillissementen binnen de arbeidsbemiddeling voor de tweede achtereenvolgende maand boven de 20 uitgekomen. Waarmee de ontwikkeling van het aantal faillissementen binnen de arbeidsbemiddeling die van heel bedrijvend Nederland lijkt te volgen: omhoog.

Desondanks vallen de effecten van de crisis binnen de sector nog altijd mee. Want waar het aantal faillissementen in heel Nederland ondertussen tot recordhoogte is gestegen, is het binnen de arbeidsbemiddeling nog altijd relatief goed toeven. Het lijkt echter slechts een kwestie van tijd tot dat beeld gaat veranderen.

In de maand juni is het aantal faillissementen op 25 uitgekomen, 5 minder dan in de maand mei. En dat geeft het volgende beeld van het aantal faillissementen in de afgelopen jaren..

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend gemiddeld maandvolume, januari 2007 – juni 2013

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend gemiddeld maandvolume, januari 2007 – juni 2013

De schommelingen per maand zijn het laatste halfjaar zeer fors, maar de richting is duidelijk: opwaarts. Bepaald geen verrassing natuurlijk. Tegenvallende macro-economische cijfers wereldwijd en in ons eigen landje een continuerende recessie, negatief consumenten- en producentenvertrouwen, lastenverzwaringen, stijgende werkloosheid, dalende huizenprijzen, krimpende autoverkopen en allerlei ander ongerief. Welke kant denk je dat de faillissementen zich binnen de arbeidsbemiddeling gaan bewegen? Gelukkig schijnt de zon.

De grafiek is gebaseerd op de faillissementsinformatie van Faillissementen.com. De cijfers betreffen bedrijven binnen de SBI-code 78(Arbeidsbemiddeling/uitzendbureau’s/personeelsbehoefte) die in de database van Faillissementen.com als failliet staan geregistreerd.

Geef een reactie

1 Comment
  • Jos
    says:

    Terecht genoemde en zeer slechte cijfers. Wel de kanttekening dat het normaal is dat in mei en juni de meeste faillissementen plaatsvinden omdat er dan vakantiegeld wordt uitgekeerd (mei) en de werkgeversbelasting over het vakantiegeld (juni).
     
    Op naar de betere maanden juli, augustus en september!