FNV: Werk.nl werkt niet en is vaak niet beschikbaar, 2

Logotype FNV

En na de performancescan dan nu onderzoeksresultaten op basis van de online enquete, toegelicht door Marjolijn Minderhoud en Peter Keur. Even een aantal kenmerken van de 5.670 mensen die hebben meegedaan:

  • 67,1% is vakbondslid
  • 29,5% heeft een opleidingsniveau dat door het CBS als laag wordt gekwalificeerd; in de Nederlandse beroepsbevolking is dat op dit moment 22,5%.
  • 73% is 44 jaar of ouder
  • 76,9% ontvangt een uitkering

Met andere woorden, de respondenten zijn geen afspiegeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Ik weet als een gevolg hiervan niet goed wat ik met de resultaten van dit onderzoek moet doen. Maar dat vraagteken had ik eigenlijk al bij de annoncering van dit onderzoek. Verder zijn de resultaten van het onderzoek volstrekt voorspelbaar.

Wel even een leuke dichotomie; volgens de online enquete geven de respondenten Werk.nl gemiddeld een 2,6  (op een schaal van 1 tot 10). Het eveneens vandaag verschenen persbericht van UWV geeft volstrekt ander resultaat: Werkzoekenden zijn echter kritisch op de website werk.nl en beoordelen de totale dienstverlening met een 6,0.

Verder was de presentatie een enorme blindganger. Volstrekt nietszeggend, vooral als een gevolg van de veel te simpele vraagstelling van de online enquete. Wegwerponderzoek.

Geef een reactie

3 Comments