Vacaturesite top 10: Jobbird herovert eerste plaats

VacaturevolumeNa een paar weken genoegen hebben moeten nemen met een tweede plaats heeft Jobbird deze week weer de eerste plaats weten te heroveren. De site met grote internationale ambities kan in haar thuisland natuurlijk geen tweede viool spelen. Tegelijkertijd is er het positieve nieuws dat Vacaturevijver (weer) op zwart staat. En deze keer hopelijk definitief.

Het aantal vacatureplaatsingen is aanzienlijk lager in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden (-44,4%);  het volume aan unieke vacatures is hoger (2,6%) dan het volume van vorig jaar. Het aantal unieke vacatures zonder stages, bijbanen en vrijwilligerswerk is fractioneel lager in vergelijking met vorig jaar (-0,4%).

De wekelijkse top 10
De top 10 over de afgelopen drie weken ziet er zo uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2012 – 2013 (week 25 – 27). Bron: Jobfeed

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2012 – 2013 (week 25 – 27). Bron: Jobfeed

Joobbird heeft niet alleen de eerste plaats weten te hoerveren, de site heeft ook meteen behoorlijk afstand genomen van Banenmatch. De orde in de Vacaturesite top 10 is (voorlopig) weer hersteld. Waarbij Joof.nl zich opmerkelijk sterk weet te weren, ingeklemd tussen Nationale Vacaturebank en Monsterboard, de voormalige toppers.

In de categorie klein nieuws is er wel een bijzonder heuglijk feit te melden. Nadat in de afgelopen weken de beschikbaarheid van Vacaturevijver als een soort knipperlicht continu aan en uit ging, lijkt het er eindelijk op dat de site is uitgezet. Sinds 6 juli, vanaf 01:00 uur, is de site namelijk onbereikbaar. Laten we hopen dat dit het defnitieve einde van deze volstrekt overbodige vacaturesite is.

Social media buzz
En dan de social media buzz en het sentiment van de afgelopen maand van de 10 grootste vacaturesites:

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Tja, Werk.nl heeft na het verschijnen van het FNV rapport over Werk.nl een ferme negatieve klap gekregen. Dat is de reden voor het sterk gestegen negatieve sentiment. Een sentiment wat de komende weken dus onveranderd hoog zal blijven. En daarmee zal Werk.nl voorlopig ook de ranglijst van de social media buzz blijven aanvoeren.

Geef een antwoord

4 Comments
 • kc8
  says:

  Het lukt ons niet uitnodigingen te verzenden aan kandidaten wat gaat er opn uw site is. Ook telefoonnummers en e-mailadressen zijn niet vindbaar erg lastis voor ons als ondernemers.

 • Niels Jordens
  says:

  “candidate experience” uiteraard, excuses voor de typo. Geen malapropisme, contaminatie of catachrese, gewoon echt een typefout…..

 • Niels Jordens
  says:

  Ja, GELUKKIG doet vacaturevijver het weer. Vacatures gepost op deze site scoren onverwacht erg goed binnen Google resultaten namelijk. Wat ik ook moeilijk te begrijpen vindt, maar daarvoor neem ik de “crappiness” graag voor lief….. ik heb geen oordeel over de “vandidate experience” als ik als werkzoeker deze site gebruik overigens….

 • Andre Engels (medewerker Jobfeed bij Wise-Guys/Coosto)
  says:

  Betreffende Vacaturevijver moet ik je teleurstellen: Sinds gisteren is de site na een week afwezigheid weer terug online.