Sourcing Summit Europe. Voor corporate recruiters…

Sourcing Summit EuropeEen trend is pas serieus als er ook een event aan gekoppeld is. En daarmee is de trend van actieve werving nu dus serieus geworden in Nederland, of liever gezegd vanaf 14 september.

Want op 12 en 13 september is Amsterdam de plaats waar de Sourcing Summit Europe gehouden gaat worden. Die door de organisatie als volgt wordt omschreven:

The aim of the event is to highlight the growing importance of talent sourcing, promote and spread new trends and thinking, and bring together practitioners to network and learn from each other.

En daarmee hebben we dus voor het eerst een event dat zich exclusief richt op actieve werving. Cool!

De sprekers vormen, zoals altijd op de grotere events, een interessante mix van bijzonder interessant tot volstrekt waardeloos, waarbij eenieder een andere verdeling tussen deze extremen zal weten te maken:

sprekers

Ik mis Glen Cathey  in dit overzicht, met name omdat het event wordt gehouden ten kantore van Randstad, de thuishaven van Randstad Sourceright (werkgever van Cathey). Als ik de organisatie een tip mag geven, ruil Geert-Jan Waasdorp in voor Cathey. Is de waarde van het event per direct verdubbeld!

Merkwaardig genoeg is er nog geen agenda, er lijkt wel een overzicht van de praatjes te zijn:

 Agenda

Waarmee een leuk gezelschapsspel mogelijk wordt gemaakt; het proberen te koppelen van de sprekers aan de praatjes. Daarnaast lijkt het me echter een goed plan dat de organisatie zo snel mogelijk met een echte agenda komt, waarbij ook nog eens de sprekers aan de onderwerpen zijn gekoppeld.

Hoe dan ook, het zou me niets verbazen als dit event een enorme hoeveelheid kennis en kunde kan overbrengen; met name op de corporate recruitment ‘community’ in Nederland. De club die traditioneel (ver) achterloopt op ontwikkelingen die tot ferme efficiency- en kwaliteitsverbeteringen kunnen leiden binnen het recruitmentproces. En daarmee is het ook meteen bijzonder interessant voor de bureaus, in een poging om in de rat race van kennis en kunde voor te blijven op de klant en daarmee ook in de toekomst een boterham te kunnen verdienen.

Registratie kost EUR 550 per persoon, tenzij je de krachten weet te bundelen en vier kaartjes kan kopen. Want dan is de prijs slechts EUR 412,50 per persoon. Inderdaad, het vierde kaartje is gratis. Het is niet mogelijk om een kaartje voor 1 dag te kopen. Wat op dit moment ook niet erg handig zou zijn aangezien er nog geen echte agenda beschikbaar is. Als ik niet op een blacklist sta kom ik zeker een kijkje nemen.

Geef een reactie

1 Comment