Wat is echt belangrijk? Inderdaad, salaris

Vorige maand heeft onderzoeksbureau WUA! een onderzoek gedaan naar de ervaringen met wervingssites onder 100 studenten en recent afgestudeerden. De onderzoeksopzet maakt dat ik niets over de bevindingen ten aanzien van de wervingssitres zal vermelden, wel vermeldenswaard is onderstaande tagcloud die het resultaat is van de vijf punten die de respondenten belangrijk vinden in de zoektocht naar een baan:

image

De nieuwe generatie gaat voor zingeving? Ben je gek! Een salaris, dat is pas echt belangrijk. Wat een verrassing…

Geef een reactie

3 Comments
 • Maarten Lermytte
  says:

  ‘k ken nochtans medestudenten genoeg die liever gaan voor de persoonlijke verrijking en ervaring.
  Liever €200 minder en een job naar wensen dan een minder interessante job met hoger loon waar je minder plezier hebt, niet? Of hoe de nieuwe generatie nog te vaak met veel te hoge verwachtingen zit.
  Enige zin voor realisme zou wel welkom zijn, en dat hoor ik toch vrij vaak terug komen in gesprekken met ondernemers.

 • Dirk Goossens
  says:

  Disclaimer, de volgende zin lijkt warrig maar is dat geenszins. Per is ook belangrijk en uren en uren en goed en soort. Het resultaat zegt dus meer over eenduidigheid van termen (behalve dan van uren, want die worden kennelijk willekeurig gekleurd) dan over de prevalentie van salaris. Het allermeest zegt de cloud over de luiheid van de cloudverantwoordelijke bij WUA. Gelukkig houdt deze de eindredacteur uit de wind, want deze zou deze van voren moeten krijgen door alleen al het laten doorkomen van de zin ‘Gevraagd naar de vijf punten die de respondenten belangrijk vinden in de zoektocht naar een baan, is de volgende word cloud van toepassing.’. 
  Enne, Marc, klopt het dat je nog niet wist wat EY.com was, althans dat het iets met accountancy te maken had?