Jobbers’Park toont eigen overbodigheid aan

Logotype Jobbers'ParkIn de never ending serie pogingen van ongetwijfeld goedbedoelende maar slecht geinfomeerde entrepreneurs om het einde van het cv te bewerkstelligen dit keer een aflevering over Jobbers’Park. Die haar raison d’etre als volgt omschrijft

A visual resume is an info-graphic way of representing your skills and experience in an attractive format. It is a perfect alternative to the conventional textual resumes which often tend to be uninteresting. Visual resume allows you to make an immediate impact on the recruiter and makes you stand out from the crowd in terms of substance and style.

Wat me blijft verbazen dat partijen als Jobbers’Park zich blijkbaar niet beseffen dat een visual resume, mits algemeen geaccepteerd, evenmin onderscheidend zal zijn. Maar Jobbers’Park maakt het nog makkelijker om deze visual personal branding bullshit te negeren. Door op de eigen site haar eigen overbodigheid aan te tonen. 

De homepage
Dit is de homepage van Jobbers’Park:

Jobbers'Park | Homepage

Kijk een aan, een exclusive platform for creating Visual Resumes. Mogelijk heeft Jobbers’Park nog nooit gehoord van de eindeloze reeks aan visual personal branding sites die allemaal hopen een graantje van het succes van LinkedIn mee te pikken. Daarom even ter informatie van Jobbers’Park en zonder poging om zelfs maar bij benadering volledig te zijn, wat te denken van: VisualCV, Vizualize.me, Vizify, Resumup, Lifebrander, TalentRal, Re.vu, PictoCV, Kinzaa, Beyond?

Het aanmaken van een Visual Resume is overigens een bak met werk. Inderdaad, Jobbers’Park denkt van haar bezoekers te kunnen verlangen dat zij hun volledige cv overtypen. En dat terwijl er een site als LinkedIn bestaat en er natuurlijk al meer dan 10 jaar cv-extractie toepassingen zijn. Way to go Jobbers’Park…

En hoe ziet zo’n Visual Resume er dan eigenlijk uit? Nou, zo:

Jobbers'Park | Visual Resume

Holy crap! Dit gaat inderdaad een immediate impact maken op een recruiter. Alleen geen goede impact. Want ‘dankzij’ de beperkte hoeveelheid ruimte moeten allerlei zaken worden afgekort. Informatie is verborgen achter tabjes, en met meer dan vier werkervaringen mag je als recruiter ook nog eens lekker gaan scrollen in een soort tijdslijn.

Maar er is hoop, want Jobbers’Park biedt ook een text resume alternatief als een soort debiel broertje van het Visal Resume. En als ik daarop klik krijg ik dit te zien:

Jobbers'Park | Text Resume

Damn, dat is nog eens overzichtelijk! Daar kan ik als recruiter wat mee. Alles is direct zichtbaar, ik hoef nergens op te klikken om de achterliggende informatie te zien. Zo kan ik razendsnel een eerste indruk van een sollicitant krijgen. Maar Jobbers’Park is zo overtuigd van haar wonderschone Visual Resume dat ze vrolijk verder reutelt:

Indeed, the traditional textual resumes suffer from lack of distinctiveness. A recruiter has to go through hundreds of resume each day; it therefore becomes immensely difficult and time-consuming to extract relevant information out of pages of textual information. Structured information helps and so does an exciting design. This is what a visual resume strives to achieve.

Arme, arme Jobbers’Park.

Conclusie
Jobbers’Park is heerlijk naief als het om cv’s en recruiters gaat. Zo naief dat ze niet eens doorheeft dat de twee alternatieven die ze op de eigen site biedt, een Visual Resume en een klassiek tekstueel cv, zwaar in het voordeel van het tekstuele cv uitvalt. Waarmee Jobbers’Park per direct de eigen overbodigheid aantoont. De Deathpool is binnenkort weer een site rijker.

Geef een reactie

4 Comments