Entelo Button: verdomd handige add-on voor veel te weinig gebruikers

Logotype EnteloPeople aggregator Entelo had natuurlijk al de Entelo Bar waarmee de profielendatabase wordt ontsloten voor gebruikers die buiten Entelo op zoek zijn naar kandidaten. En voor niet-Chrome gebruikers blijft Entelo Bar nog altijd de enige oplossing. Maar voor Chrome gebruikers is er een beter alternatief geboren, Entelo Button.

Ik heb al eerder aandacht aan Entelo Button besteed, maar gisteren heb ik er even zelf mee kunnen spelen. En er gaat natuurlijk niets boven een persoonlijke ervaring. En het is ook nog eens een positieve ervaring, want Entelo Button is een verdomd handige add-on. Voor Chrome gebruikers die ook nog eens een (zeer pittig geprijsd) abonnement op Entelo hebben. Want anders heb je pech. Voorlopig althans…

Als ik ben ingelogd in Entelo krijg ik dit te zien:

image

Met andere woorden, ik kan ook buiten Entelo op zoek zijn naar kandidaten en vervolgens zien of deze persoon in de Entelo database voorkomt en waar hij/zij allemaal uithangt. Da’s verdomde handig. Allereerst omdat Entelo hiermee always on is, ongeacht waar een recruiter/sourcer op jacht is (tenminste, als de site waar op kandidaten wordt gejaagd tenminste ondersteund wordt). Dat is handig voor een recruiter/sourcer die hiermee een productiviteitstool erbij heeft gekregen.

Tegelijkertijd is het ook bijzonder handig voor Entelo. Want ongeacht de plaats waar een recruiter/sourcer aan het jagen is kan Entelo haar toegevoegde waarde laten zien. En dat leidt waarschijnlijk tot een frequenter gebruik van Entelo waarmee de site zichzelf onmisbaar heeft gemaakt. Goed voor de continuiteit.

Afijn, nadat ik Entelo Button aan mijn Chrome browser heb toegevoegd zie ik dit:

image

Correct, ik heb meerdere add-ons in mijn browser draaien, ook al weet ik allang niet meer wat ze allemaal doen. Maar het witte “eetje” in het blauwe vierkant is dus de Entelo Button. En dat “eetje” laat weten dat ik naar een kandidaat kijk die in de Entelo database zit door een rood vlakje te laten zien:

image

Inderdaad, dit is voor mensen zonder visuele beperkingen, want het gebeurt allemaal in de rechterbovenhoek van mijn browser. Maar als ik met mijn arendsogen goed oplet gebeurt er dit:

image

Ik kijk hier naar ene Harry Roberts op GitHub. En in de rechterbovenhoek zie ik een rood speldeprikje oplichten. En door op het icoontje te klikken krijg ik dit te zien:

SNAGHTML3393eeb0

Kijk, dat is handig. Ik krijg direct te zien waar Roberts nog verder te vinden is, ik kan zijn profiel op Entelo bekijken (via de hyperlink onder zijn naam of via de knop View. Verder kan ik Roberts aan een of meerdere zelfgemaakte lijsten toevoegen en ik kan een persoonlijke notitie aan zijn profiel hangen.

image

image

En door op de icoontjes te klikken kan ik naar al die andere online hangouts van Roberts gaan en daar verder rondneuzen. Althans, de hangouts die Entelo van Roberts heeft ontdekt en toegevoegd aan zijn profiel. Het enige wat ik hier mis is een balloon die mij verteld wat elk icoontje is. Natuurlijk herken ik het Twitter icoontje, GitHub en Quora icoontje, maar waarom niet even een balloon met de naam van het netwerk op laten komen als ik er met mijn muis overheen beweeg? Kleine moeite, groot gemak.

Entelo ontsluit op deze manier haar database buiten de eigen site op een manier die als zeer waardevol moet worden ervaren door haar gebruikers.

Waar Entelo Button wel en niet werkt is overigens onduidelijk. Entelo heeft geen lijst van sites gepubliceerd waar deze add-on kan worden gebruikt en dat is wel een gemis. Nu moet via trial and error worden vastgesteld waar ik van de add-pn gebruik kan maken. En waar niet:

image

Kijk, da’s nou vervelend. Op de site van de grootste social media sletten ter wereld, Connect.me, doet Entelo het dus niet.

Alternatieven voor Entelo Button
Entelo Button is qua functionaliteit vergelijkbaar met toepassingen zoals geboden door collega people aggregator TalentBin en door toolbar aanbieder Falcon.io. Maar er is ook een groot verschil. Want de twee laatstgenoemde oplossingen zijn gratis. En dat kan niet gezegd worden van Entelo Button. Tenslotte kost een abonnement op Entelo een slordige $12.000 op jaarbasis. En dan krijg je Entelo Button erbij… Een zeer prijzige add-on dus.

Maar er is hoop. Want Jon Biscke (CEO) gaf aan dat Entelo overweegt om een gratis light versie van Entelo Button uit te brengen. Maar alleen als de toepassing zodanig schaalbaar is dat bij een snelle groei van het aantal gebruikers de performance nog steeds gegarandeerd is. Een tijdspad wilde Bischke niet geven. Damn…

Overigens lijkt Falcon.io niet langer actief te worden ondersteund. Het werkt nog wel (min of meer) maar daar is ook alles mee gezegd. Erg jammer…

Conclusie
Entelo Button is een bijzonder waardevolle toevoeging voor… Entelo gebruikers. En dat zijn er niet zoveel (rond de 85). Tegelijkertijd zouden heel veel sourcers/recruiters baat bij Entelo Button kunnen hebben als deze beschikbaar zou zijn tegen een aanzienlijk aantrekkelijker tarief dan een Entelo abonnement van $12.000 per jaar. Of zelfs *kuch* gratis *kuch*. Entelo zou zichzelf en de recruitment community een plezier doen door zich te haasten met het ontwikkelen van een goedkope/gratis variant van Entelo Button. Tsjop, tsop!

Geef een reactie

1 Comment