3Sourcing: nog een people aggregator

Logotype 3SourcingHoeveel people aggregators wil je hebben? Laten we de huidig bestaande tools eens even afgaan: TheSocialCV (inclusief kloontje Dice Open Web), TalentBin, RemarkableHire, Entelo, Swoop, Gild Source en HiringSolved. Dat zijn in totaal 8 people aggregators. Maar wacht, er is weer een nieuwe loot aan deze snel groeiende stam: 3Sourcing.

En deze nieuwe loot komt net als TheSocialCV uit de UK, alle overige people aggregators komen uit de VS met een voorkeur voor de Westkust. Hoe dan ook, als je de zoveelste intreder bent in een nieuwe markt dan moet je wel iets bijzonders te bieden hebben. Toch? Eens kijken of 3Sourcing dat heeft.

De homepage
Dit is de homepage van 3Sourcing:

image

Een video en een kort lijstje met tech talent, naar ik aanneem. Plus de mogelijkheid om een free trial te beginnen door mijn e-mail adres te geven. What the hell, de NSA weet toch al alles. Niet zeuren en gewoon mijn e-mail adres invoeren.

En zo simpel is het. Ik zit in 3Sourcing en krijg een snelzoekfunctie (Wat en Waar) tot mijn beschikking plus een gevuld zoekresultaat. Allemaal goed:

SNAGHTML3751dc9b

Bijna 100.000 profielen in de database. Dat is natuurlijk bijzonder weinig voor een people aggregator. Maar 3Sourcing lijkt net te zijn begonnen en is (op dit moment?) uitsluitend binnen de UK aan het aggregeren.

Helaas is de zoekfunctie wel erg beperkt, er is weliswaar een verfijningsfunctie maar die richt zich uitlsuitend op de sociale netwerken waar de gevonden personen al dan niet aanwezig zijn:

image

Als we de functionaliteit van een vacature-aggregator afzetten tegen die van een people aggregator is het nog altijd zeer bekaaid gesteld met laatstgenoemden. Waar blijven die verfijinings- en sorteringsmogelijkheden? Het lijkt me zo langzamerhand echt de hoogste tijd worden.

Hoe dan ook, als ik op een persoon klik, krijg ik dit te zien:

image

Die lijst met GitHub repositories gaat overigens nog een kilometer door… Voor een hard-, hard-, harcore IT recruiter misschien waardevol maar voor ieder ander een waste of space. Wel handig is de aanwezigheid van een e-mail adres, hoewel er natuurlijk ook via meerdere sociale netwerken contact kan worden opgenomen. Opvallend is verder dat 3Sourcing nog geen onderscheid weet te maken tussen de verschillende notatievormen van 1 en dezelfde website (obeattie.com). Als laatste is Oliver Beattie een Britse onderdaan die in London woont, waarom 3Sorucing de enige plek waar Beattie ook Helsinki als waarheid aanneemt is mij een raadsel.

Sommige zoekresultaten zien er wat minder indrukwekkend uit:

image

Thank you very much, maar zoeken in LinkedIn kan ik zelf ook wel… En dit soort zoekresultaten heb ik wel een paar keer binnen 3Sourcing gezien.

Helaas was ik al snel door mijn zoekmogelijkheden heen:

image

En dat brengt me dus bij de prijs van al dit fraais:image

Die Free variant heb ik dus net verjubeld. En de prijsstelling is zonder meer concurrerend te noemen. Wat zeker nodig is aangezien 3Sourcing nog lang niet van het niveau TheSocialCV, TalentBin, Entelo en Gild Source is, om de grotere spelers in people aggregator land maar eens te benoemen. Verder heb ik geen idee of 3Sourcing ooit dat niveau gaat halen.

3Sourcing is deel van 3Desk, een bedrijf van Razvan Dinu en Tom Savage.

Conclusie
Een people aggregatortje met potentie. Zo zou ik 3Sourcing willen noemen. De potentie zit hem in de interface die schoon en overzichtelijk is, hoewel de houten achtergrond redelijk onbegrijpelijk is. Maar dit terzijde. Een simpele en duidelijke zoekfunctie, een overzichtelijk zoekresultaat en een overzichtelijke detailpagina (afgezien van de debiele GitHub repository shizzle) voor een profiel. Allemaal goed. Nu nog veel, veel meer profielen, rijke verfijnings- en sorteringsmogelijkheden, betere kwaliteit parsing en 3Sourcing is in business. Dat kan dus nog wel even duren…

Geef een reactie

2 Comments