Dice neemt The IT Job Board over van SThree

Logotype DiceDice heeft op 20 juli van dit jaar The IT Job Board overgenomen van SThree. Dit werd vermeld in de rapportage van de financiele resultaten van Q2 die gisteren werd gepresenteerd.  En daarmee is Dice definitief over de Atlantische Oceaan gesprongen richting Europa. Eerder had Dice natuurlijk al WorkDigital overgenomen, en daarmee TheSocialCV. Maar dat leek meer een aanvulling op de diensten van Dice in de VS.

The IT Job Board heeft vacaturesites in de UK, Duitsland, Belgie en Nederland. Overigens heeft SThree nog wel meer niche vacaturesites waar Dice geinteresseerd zou moeten zijn, maar misschien is dat een volgende stap.

Interessant is wat Dice voor The IT Job Board heeft betaald. Volgens Dice is dat het volgende:

The purchase price consists of initial cash consideration of £8.0 million ($12.2 million) net of cash acquired. Additional consideration to a maximum of £3.0 million ($4.6 million) is payable in cash upon the achievement of certain operating and financial goals ending in 2014.

Maar Cavendish, het bedrijf dat SThree heeft bijgestaan bij de verkoop, zegt hierover het volgende:

Dice Holdings Inc. has purchased the outstanding shares of Job board Enterprises Limited, the corporate entity of The IT Job Board, for initial consideration of net £9.2 million in cash. Additional consideration up to a maximum of £3 million in cash is payable upon the achievement of certain financial targets ending in 2014.

Wat natuurlijk de volgende vraag oproept: waar is die GBP 1,2 miljoen gebleven?

Geef een reactie