LinkedIn’s westerse ‘influencers’

Chinese vlagIk kreeg weer eens een mailtje van LinkedIn waarin ze mij hun Influencers proberen te slijten zodat hun traffic cijfers tenminste blijven groeien. God bewaar me als ik de zogenaamd oorspronkelijke gedachtes van Richard Branson, Barack Obama of, for that matter, Jeff Weiner moet gaan lezen. Zinloze zelfhulpdrivel geschreven door Edelman cs.

Maar ik dacht dat het weleens instructief zou zijn om de ondertussen 250 influencers die LinkedIn heeft weten te verzamelen in een overzicht te plaatsen. Met daarbij de vraag om het aantal influencers te tellen die wonen en werken in China, Rusland, India of Indonesie. Ik durf te wedden dat het aantal gebitsgecorrigeerde (import) Amerikanen ongekend oververtegenwoordigd is. Naast een enkele verdwaalde Brit en wat import knuffelkleurlingen.

Veel telplezier!

image

Geef een reactie