Vacaturesite top 10: Banenmatch zomerkoninkje?

Vacaturemonitor, lagerBanenmatch heeft blijkbaar het begin van de periode waarin heel Nederland vakantie viert aangegrepen om de macht over te nemen van Jobbird. En meteen maar met een behoorlijk verschil, wat doet vermoeden dat er meer dan 1 week nodig is voor Jobbird om dit tij evenuteel gekeerd te krijgen. Blijkbaar kan Banenmatch beter tegen de hitte dan Jobbird

Het aantal vacatureplaatsingen is iets hoger in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden (1,8%);  het volume aan unieke vacatures is eveneens hoger(1,1%) dan het volume van vorig jaar. Het aantal unieke vacatures zonder stages, bijbanen en vrijwilligerswerk is lager in vergelijking met vorig jaar (-3,0%).

De wekelijkse top 10
De top 10 over de afgelopen drie weken ziet er zo uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2012 – 2013 (week 28 – 30). Bron: Jobfeed

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2012 – 2013 (week 28 – 30). Bron: Jobfeed

En daar is het bewijs; Banenmatch is wederom de leader of the pack. Met maar liefst 1% verschil ten opzichte van het marktaandeel van Jobbird. Het lijkt er op dat we in de komende maanden een fraai gevecht zullen zien om de eerste plaats tussen deze twee freemium vacaturesites. De rest van het veld kan alleen maar toekijken.

Social media buzz
En dan de social media buzz en het sentiment van de afgelopen maand van de 10 grootste vacaturesites:

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Werk.nl voelt nog altijd de consequenties van het FNV rapport over het (dis)functioneren van de site met een ferm percentage negatief sentiment. En enig aanvullend negatief sentiment als gevolg van een storing van vanochtend na een update, waarover later meer.

Geef een reactie