Connectifier: een nieuwe social cross-referencing tool

Logotype ConnectifierIn de categorie social cross-referencing tools (jawel, een mondvol maar het dekt de lading uitstekend) zijn naast Falcon en Rapportive (LinkedIn) ook people aggregators actief zoals TalenBin en Entelo. Waarbij laatstgenoemde partijen naast hun people aggregator oplossing dus ook een social cross-referencing tool bieden. De tool van TalentBin is gratis, die van Entelo (Entelo Button) niet, maar daar schijnt in de toekomst verandering in te komen. Hoe dan ook, deze categorie tools is sinds kort iets groter geworden. Want Connectifier is geboren.

En dat is maar goed ook, want het ziet er naar uit dat Falcon op sterven na dood is. De ontwikkelaar lijkt geen tijd te steken in de doorontwikkeling van de tool en de resultaten vallen de laatste tijd ook steeds meer tegen. Maar wie weet komt Falcon weer terug van de doden, wie zal het zeggen. En misschien helpt de komst van Connectifier hier wel een handje bij.

De homepage
Dit is de homepage van Connectifier:

image

Inderdaad, hier valt niets te ontdekken. Maar Connectifier is dan ook nog in beta. Dus het enige wat je kan doen is een e-mail adres achterlaten en hopen dat je een invite krijgt. Wat ik heb gedaan. Maar tot op heden zonder enig resultaat.

Gelukkig wist een vogeltje me te vertellen hoe ik op deze pagina kon komen:

image

En op deze pagina zie ik blijkbaar een voorbeeld van Connectifier, die zich dus net als TalentBin en Falcon als een sidebar lijkt te gedragen; een kolom met informatie aan de zijkant (rechtgerkant) van het browser scherm. En Connectifier is een echter social cross-referencing tool zoals de omschrijiving duidelijk maakt:

Extra information for candidates right on the sites you already recruit on

Helaas vergeet Connectifier erbij te vermelden op welke sites ik die extra informatie van kandidaten kan bekijken, maar dat zal de pret niet drukken.

Als ik op Try it now! heb geklikt wordt een browser add-on geinstalleerd (werkt in ieder geval voor Chrome en Firefox). Alleen is er na die installatie helemaal niets te zien waardoor ik snap hoe Connectifier werkt. Tot ik op de installatiepagina op de link onder het kopje Try it out! klik

image

Want als ik dat doe, krijg ik dit te zien:

image

Een LinkedIn profiel van een van de oprichters van Connectified met aan de rechterkant een, overigens lege, sidebar van Connectified. Met andere woorden, Connectified werkt binnen LinkedIn. Neem ik aan. En ik moet me blijkbaar registreren om met de sidebar aan de slag te gaan. Als ik dat allemaal achter de rug heb krijg ik dit te zien:

image

En daar staat iets vreemds:

We aggregate social profiles from the web to bring you the most complete profiel of candidates

Huh? Is Connectifier nou een people aggregator? Maar waar is dan hun zoekfunctie? Of is Connectifier gewoon een beetje in de war en is ze geen people aggregator maar een social cross-referencing tool? Ik schat het laatste. Hoewel… als ik naar mijn eigen LinkedIn profiel ga krijg ik dit te zien:

image

De avatar die Connectified heeft gevonden, gebruik ik alleen op Facebook. En daat heeft Connectified geen referentie van gevonden. Dus blijkbaar cached Connectified oude informatie? Maar verder weet Connectified wel de nodige informatie van mij te vinden, hoewel het aantal gevonden social media sites redelijk beperkt is. Gezien de achtergrond van de oprichters (Ex-Google) is het extra opvallend dat Google+ mist. Verder vraag ik me af waar Connectifier mijn e-mail adres vandaan heeft gehaald, dat is toch alleen zichtbaar als je in LinkedIn bent ingelogd…

Op Twitter werkt Connectified helaas niet door, zoals bij Falcon, met je muis over de naam van een Twitter accountnaam te gaan. Je moet naar de Twitter profielpagina gaan voordat je de sidebar met aanvullende informatie van Connectified te zien krijgt. Dat is bepaald niet handig te noemen. Hetzelfde geldt voor Quora en ik ga er daarom vanuit dat Connectifier alleen werkt op profielpagina’s van sociale netwerken. Dat betekent vermijdbaar veel werk om de sociale netwerken van een persoon te zien.

Verder biedt Connectified mij een dashboard van de personen die ik recent heb bekeken, heb benaderd via Connectifier of die ik heb gebookmarked:image

En dat is het wel zo’n beetje.

Conclusie
Connectifier is nog in beta en daarom kan de presentatie en functionaliteit nog wijzigen voordat de site zich aan het grote publiek zal gaan tonen. Maar er is ondertussen wel een goede indruk te krijgen van de functionaliteit van Connectifier. Ik hoop van harte dat de Connectifier sidebar zich ook gaat tonen in de zoekresultaten op LinkedIn en in de tijdslijn van Twitter in plaats van uitlsuitend op de profielpagina van een individueel persoon. Want als dat laatste het geval blijftt is de meerwaarde van Connectifier een stuk minder groot dan wat bijvoorbeeld Falcon en TalentBin bieden.

Opvallend genoeg claimt Connectifier al financieel ondersteund te worden door a team of world-class investors from Silicon Valley and Southern California. Gezien de status van de toepassing is dat wel heel erg vroege funding.

Geef een reactie

9 Comments