UWV betaalt geld voor ICT. Duhh…

Logo en logotype UWVIn een nogal rommelig artikeltje van het Leidsch Dagblad wordt iets gezegd over de ICT-kosten van het UWV, onder de nogal misleidende kop ICT kost UWV drie miljard. Want wat blijkt, die drie miljard verwijst naar de ICT-kosten sinds de oprichting van het UWV (2002) tot heden. En het is weliswaar een shitload aan geld, maar UWV is dan ook een gigantische uitkeringsfabriek die ook nog eens een samensmelting is van meerdere uitvoeringsorganisaties. Daar gaat (teveel) geld in zitten, zoveel is zeker. Maar is het vermijdbaar veel geld? Daar geeft het ‘onderzoek’ van Leidsch Dagblad geen enkel antwoord op.

En daar gaat het natuurlijk wel om. Is het geld effectief besteed? En daarin komt automatisch de vraag naar voren wat de kosten van Werk.nl zijn. Want het is vooral Werk.nl waar de aandacht zich op richt, met name vanwege de ernstig rammelende functionaliteit en de soms zeer slechte beschikbaarheid. Volgens het Leidsch Dagblad kost Werk.nl het UWV jaarlijks tussen de twaalf en veertien miljoen euro. Dat klinkt als een zeer fors bedrag, maar wat zit daar allemaal in? Ik heb geen idee, en de krant geeft hier geen enkel antwoord op. Non-informatie dus.

Geef een reactie