Ketelmuziek van Ulenbelt

Paul Ulenbelt, kamerlid van de SP, vond het gisteren blijkbaar weer eens tijd om op de bash Werk.nl bandwagon te springen met een lekker populistische tweet:

image

Bijzonder goedkoop en dat levert dus bijzonder veel retweets op. Maar Ulenbelt is ondertussen een long-time politiek pluchezitter, dus wat heeft hij in al die jaren eigenlijk aan deze problematiek gedaan?. Behalve populistische tweets de wereld in slingeren?

Het leek me zinvol om dat eens aan hem te vragen. Via Twitter natuurlijk. En dat levert pure armoe op

Dit is de Twitter interactie met een politicus:

image

Overigens gaf Ulenbelt naar aanleiding van mijn vraag ook nog een reactie op een andere tweep die Ulenbelt daarop aansprak:

image

Ach gut. Daar zullen werkzoekenden die grote problemen ondervinden in het gebruik van Werk.nl vast troost in vinden.Ulenbelt is gefrustreerd…

Geef een reactie

12 Comments
  • Marc Drees
   says:

   En ik heb even gekeken of ‘ons’ kamerlid al actief was geweest op Twitter voordat ik deze posting plaatste. Maar mensen die geen klok kunnen kijken zullen er altijd blijven. Het is ook best moeilijk…

  • Slimmerd
   says:

   Thomas, je hebt de berichten niet goed gelezen. De tijden die ik noem zijn correct. Als je op Marc’s Twitter account kijkt, zie je de tijden dat Marc heeft getweet en toevalligerwijs zijn dat de tijden, die ik noem. Kijk maar terug op zijn account. Ik had mijn huiswerk goed gemaakt.

 • Het geweten van Marc Drees
  says:

  Moest je 9 uur nadenken over zo’n reactie, Marc? 😉 Gelukkig is het je net voor middernacht nog gelukt. Ik denk dat Paul Ulenbelt nog speciaal wakker is gebleven voor jouw reactie. Maar gelukkig heb je door zo laat te reageren wijze wel het laatste woord.

  Om vervolgens om 1 uur ’s nachts (af te lezen aan jouw screenshots) – terwijl de goede man slaapt – nog even je gelijk proberen te halen door hem af te branden op je eigen blog. Vind het niet heel chic.

   • Slimmerd
    says:

    Antwoord van de heer Paul Ulenbelt is misschien niet briljant, maar als je echt een discussie aan wilde gaan met de heer moet je niet de hele middag je kop in het zand steken en dan ’s nachts lekker gaan flamen op het internet. Hier zou je in de politiek niet ver mee komen. Alleen daarom al zou ik je niet adviseren om met je Partij der Werklozen ter toneel te komen. Beetje bezopen voorstel als je het mij vraagt.

 • Maarten Wienbelt
  says:

  Marc,
  In tegenstelling tot veel anderen krijg je wel een directe reactie van de heer Ulenbelt. Helaas klopt het dat in deze versnipperde democratie het lastig is om beleid te maken. Toch heb ik de indruk dat Den Haag moet en dus gaat veranderen. Wellicht het moment om jouw aanbieding om gratis te adviseren bij het UWV te herhalen?  Ik denk dat we allebei weten dat het goedkoper en beter kan, ben bereid ook mee te denken om niets.

  • Marc Drees
   says:

   Nee hoor, het is toevallig deze keer. Ik heb de goede man al eerder benaderd zonder enige reactie. En begrijp ik dat je verlicht despotisme voorstelt om het beleidsvormingsproces te versnellen? 
   Als werkzoekenden zich zouden bundelen hebben we een politieke partij van 675.000 leden die ook nog eens rap blijft groeien. Het zou zomaar kunnen dat “Den Haag” dan wel acteert? Opportunisme is tenslotte het handelsmerk van de politiek.