Vacaturesite top 10: Werk.nl steelt de show

Vacaturemonitor, positiefVerleden week was natuurlijk vooral de week van Werk.nl. Na het doorvoeren van ‘verbeteringen’ aan de site bleek er weer eens slecht te zijn getest want in de dagen na de update was de site volledig onbeschikbaar. Om in het resterende deel van de week beperkt beschikbaar te zijn en/of een slechte performance te vertonen. En ook vandaag begon Werk.nl met een langdurige storing… Hoe lang dit broddelwerk van UWV kan voortduren? Zeker tot en met 2015… De speeltuin van Bruno Bruins, Fred Paling en Andre Timmermans zal nog jaren van ellende over niet-werkende werkzoekenden met een uitkering uitstorten. Had je maar niet werkloos moeten worden!

Het aantal vacatureplaatsingen is fors hoger in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden (15,9%);  het volume aan unieke vacatures is eveneens fors hoger (7,1%) dan het volume van vorig jaar. Het aantal unieke vacatures zonder stages, bijbanen en vrijwilligerswerk is iets hoger in vergelijking met vorig jaar (2,7%). Het percentage goedkope/gratis banen lijkt te stijgen… geen goed teken.

De wekelijkse top 10
De top 10 over de afgelopen drie weken ziet er zo uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2012 – 2013 (week 29 – 31). Bron: Jobfeed

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2012 – 2013 (week 29 – 31). Bron: Jobfeed

Banenmatch lijkt nog verder uit te lopen op Jobbird en is slechts een fractie verwijderd van haar resultaat van vorig jaar. Tegelijkertijd is Werk.nl naar de vijfde plaats gezakt, mogelijk als gevolg van de problemen van afgelopen (en deze?) week. Nationale Vacaturebank en Joof.nl zijn hierdoor een plaatsje opgeschoven.

Social media buzz
En dan de social media buzz en het sentiment van de afgelopen maand van de 10 grootste vacaturesites:

image

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Tja, Werk.nl heeft deze keer alle records gebroken. Maar liefst 77% van de totale social media buzz van de 10 grootste vacaturesite is dit keer afkomstig van Werk.nl. En it’s all bad… Het negatieve sentiment is overweldigend. Bedenk daarbij nog eens dat Coosto niet in staat is om sarcasme en ironie te onderkennen en het werkelijk negatieve sentiment is nog een stuk groter. Waar Werk.nl vorige week nog op weg leek naar een beter dan gemiddeld sentiment is het terug naar af. En erger.

Geef een reactie

1 Comment