Wat gaat Asscher morgen zeggen?

Logo en logotype UWVSinds eind vorige week functioneert Werk.nl weer op de oude, vertrouwde manier. Dat betekent nog dus nog steeds een gruwelijk slechte user experience en allerlei andere ongemakken, maar de aaneengesloten periode van bijna 14 dagen van volledige of gedeeltelijke onbeschikbaarheid was in ieder geval voorbij. Maar opvallend genoeg is van de drie musketiers van het UWV nog altijd niets vernomen. Ik heb het natuurlijk over Bruno Bruins (voorzitter Raad van Bestuur), Fred Paling (lid RvB met Werk.nl in zijn portefeuille) en Andre Timmermans (baas van het WERKbedrijf van het UWV).

Deze drie heren laten alleen in ‘goede’ tijden van zich horen en dan uitsluitend op een wijze waarbij de problemen met Werk.nl worden gebagatelliseerd. Maar tijdens een crisis zijn deze drie heren volstrekt onzichbaar en laten ze de schaarse berichtgeving over aan de drie woordvoerders van het UWV. Waardoor ik min of meer verwachtte dat één van de musketiers ondertussen wel weer het hoofd boven het maaiveld zou hebben gestoken om te melden dat er niets aan de hand is.

Maar voor zover mij bekend zwijgen Bruins, Paling en Timmermans collectief als het graf. Is de heren een spreekverbod opgelegd en mag alleen de minister (Asscher) nog iets zeggen over de situatie bij Werk.nl? Ik heb geen idee, maar hopelijk gaan we dat morgen uitvinden, want dan zou er (als ik me niet vergis) een antwoord komen op de schriftelijke vragen van zowel VVD’er Anoushka Schut-Welkzijn als SP’er Nine Kooijman.

En daar zitten een paar leuke vragen tussen.

Zoals deze van Schut-Welkzijn:

Hoe gaat u problemen met de website www.werk.nl in de toekomst structureel voorkomen en oplossen? Bent u bereid alternatieven voor deze website te overwegen? Bent u bereid hier de Kamer te informeren?

En deze drie van Kooijman:

Wat is de reden dat Werk.nl al meer dan een week niet of nauwelijks bereikbaar is? Wilt u een uitvoerige (technische) beschrijving geven van de storing? Wat krijgen bezoekers van werk.nl op hun beeldscherm te zien?

Hoe gaat u ervoor zorgen dat deze problemen in de toekomst niet meer voorkomen?

Hoeveel mensen zijn bezig om de problemen met Werk.nl op te lossen? Zijn daar ook externen bij betrokken? Zo ja, wie en wat zijn de kosten daarvan?

Ik ben bijzonder benieuwd naar de antwoorden van Asscher… Want er moet toch iemand zijn die ondertussen eens verantwoording aflegt over de janboel bij Werk.nl?

Geef een reactie