Passend (UWV) WERK(bedrijf)

spamMomenteel ben ik, een ervaren recruiter, langer dan één jaar werkloos en ontvang hiervoor een WW-uitkering. Na deze periode van twaalf maanden beschouwt het UWV Werkbedrijf elke baan als passend werk. Voor de goede orde, dat heeft het UWV Werkbedrijf niet bepaald als uitvoeringsorganisatie, maar de overheid.

Vorige maand ontving ik van het UWV Werkbedrijf een algemene mail (geachte heer/mevrouw, red.) met een tijdelijke vacature medewerker klantenservice (lees callcentermedewerker). Bij de functie-eisen stond onder andere minimaal afgeronde mbo-opleiding, terwijl ik een afgeronde hbo-opleiding heb. Het salaris was maar liefst 50% lager dan mijn laatst verdiende salaris. "Als u van mening bent dat deze vacature niet passend voor u is, dan hoeft u niet te reageren op deze mail"

Je zal begrijpen dat ik niet op deze mail heb gereageerd. Maar de verbazing is er niet minder om. Voor 50% minder salaris als ervaren hbo-er een mbo-functie bezet houden, dat vind ik niet passend.

Ondertussen blijf ik solliciteren op openstaande vacatures, heb ik regelmatig netwerkgesprekken, sta ik op meerdere vacaturesites en ben ik actief op social media. Met als doel een baan vinden in de arbeidsbemiddeling of een andere passende functie op hbo-niveau. En ik ben zeker bereid om een paar stappen omlaag te gaan qua salaris. Een paar… dus een passend salaris.

Dit gastblog is geschreven door een beschikbare recruiter die ervoor heeft gekozen anoniem te blijven.

Geef een reactie

2 Comments