Connectifier is vrij beschikbaar en vrij fout

Logotype ConnectifierEen aantal weken geleden schreef ik een review over Connectifier, een social cross-reference tool (zoals Falcon en Rapportive) die op dat moment nog in private beta verkeerde. Maar vandaag kreeg ik een e-mail van Connectifier waarin zij feitelijk de boel opengooien:

Please consider sharing Connectifier with other recruiters using this link to the Early Access setup: https://www.connectifier.com/download

Maar als je gebruik wil gaan maken van Connectifier zijn er twee waarschuwingen op zijn plaats. Allereerst is het een Hotel California applicatie en verder volgt Connectifier stiekem wat je doet, ook als je niet via Connectifier profielen bekijkt. En daar word ik niet bepaald vrolijk van.

Want dit is wat ik zie nadat ik voor het eerst in weken Connectifier weer een keer bezoek:

image

Connectifier is blijkbaar een soort NSA kloon. Want volgens bovenstaand overzicht houdt de site blijkbaar bij welke Twitter profielen ik heb bekeken ondanks het feit dat ik hierbij op geen enkele manier gebruik heb gemaakt van Connectifier. Very, very creepy!

Wat het extra onaangenaam maakt, is dat ik me niet kan uitschrijven bij Connectifier omdat het een Hotel California applicatie is. Daarom heb ik maar onderstaande e-mail gestuurd naar een e-mailadres dat ik in de privacyverklaring heb gevonden:

image

Overigens repte de privacyverklaring met geen woord over bovenstaande ongeautoriseerde collectie van mijn zoekacties via Twitter…

Geef een reactie

6 Comments