In de tussentijd… in Griekenland…

Volgens Yannis Stournaras, de Griekse minister van Financiën, kan Griekenland medio 2014 weer de kapitaalmarkt op om zelf geld op te halen. De man zal vast niet in zijn eerste leugen zijn gestikt. Want tegelijkertijd is dit de ontwikkeling van de Griekse overheidsschuld:

Greek Govenment Debt

Na de schuldsanering van ongeveer EUR 100 miljard in maart 2012 is de schuld ondertussen alweer met meer dan EUR 50 miljard aangegroeid. En de economie krimpt nog altijd. Een perfecte situatie die alle vertrouwen zal geven aan potentiele geldschieters om Griekenland geld te lenen. Ik ben slechts benieuwd naar de rente die zij in rekening gaan brengen…

Geef een reactie

1 Comment
 • joost
  says:

  Wie is er schuldig aan het probleem Griekenland.
  Onze banken wilden maar wat graag geld lenen aan de grieken.
  no limit.
  tja houdt een keer op.
  cliché:
  van een kale Griekse kip valt niets te plukken.