*kuch* talentpool *kuch*

grafzerkVoor eenieder die de volstrekt infantiele interactie van Sprout bij het lezen van een artikel kan weerstaan, is hier een zeer lezenswaardig artikel van Peter Boerman getiteld: De 7 misvattingen over talent. En dan is het misschien ook aardig om onze veel te incidentele huisblogger met onnavolgbare zinsbouw en dito woordkeuze in het zonnetje te zetten: Dirk Goossens. Die op geheel eigen wijze enige tijd geleden het begrip talent fileert en vervangt door ambitie. En daarmee de spijker vol op de kop sloeg (en slaat).

Voor de gemiddelde ignoramus is het zeer rustgevend om achter valse profeten aan te lopen die de zegeningen van talentpools prediken. Maar pas als ontdekt wordt dat deze profeten dat prediken tegen een vergoeding uitvoeren en dat de waarde van een talentpool uitsluitend materialiseert voor de aanbieder van de onderliggende technologie wordt duidelijk dat niemand zit te wachten op een talentpool. En ambitieuze werkzoekenden al in de laatste plaats.

Laat ons het woord talent in relatie tot arbeid voorgoed elimineren. En daarmee zeker ook het woord toptalent. Brrr…

Geef een reactie

4 Comments
 • joost
  says:

  talent is: natuurlijke begaafdheid; aanleg
  dikke van dale.
  Hoezo kun je daar geen pool van opbouwen.
  Dit kun je wel degelijk en is ook zeer verstandig in deze tijd.
  met steeds meer complexere functies binnen de arbeidsmarkt.
  Gr Joost
   

 • Verbazing
  says:

  Raar aanvallend artikel (en tweetreeks) op een hele website vanwege 1 leeservaring. Verder goede inhoudelijke blik op talent en/of de fop die het lijkt te zijn.
  Protip: het artikel van Goossens is ook debiel weergeven, zonder uitlijning en plaatjes links en rechts lijkt het sterk op mijn eerste werkstuk uit groep 5. Dat ging echter over de giraffe. Niet vissen, maar zit er niet ver vanaf.

  • Dirk Goossens
   says:

   Vinnig. Goed punt, desalniettemin, mits je veronderstelt dat meanderende layout niet dienstig is aan langs rottende pieren stromende talentfilerende content. Welnu, je werkstuk, net als mijn artikel, bevatten tenminste geen inline sliders.