Vacaturesite top 10: Werk.nl domineert het nieuws

Vacaturemonitor, positiefWerk.nl heeft zich weer tussen Jobbird en Banenmatch in weten te nestelen op de tweede plaats. En daarmee is de slechtste vacaturesite weer terug op een vertrouwde plaats. Verder valt er bijzonder weinig te melden over de vacaturesite top 10. Het is een redelijke stabiele set aan sites en ook de posities veranderen niet tot nauwelijks.

Het aantal vacatureplaatsingen is fors hoger in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden (15,3%);  het volume aan unieke vacatures is zelfs nog fors hoger (14,2%) dan het volume van vorig jaar. En ook het aantal unieke vacatures zonder stages, bijbanen en vrijwilligerswerk is veel hoger in vergelijking met vorig jaar (12,23). De twijfels over de betrouwbaarheid van deze cijfers blijven zeer groot, ik heb hier ruim een week geleden al aandacht aan besteed.

De wekelijkse top 10
De top 10 over de afgelopen drie weken ziet er zo uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2012 – 2013 (week 33 – 35). Bron: Jobfeed

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2012 – 2013 (week 33 – 35). Bron: Jobfeed

Voila, Werk.nl heeft zich keurig tussen Jobbird en Banenmatch ingenesteld. Waarmee overigens Banenmatch kortdurende flirt met de eerste plaats alweer lang vergeten lijkt. Jobselectie weet zich nog altijd in de top 10 te handhaven ondanks het feit dat de site eigenlijk niet langer actief wordt bestierd. De vraag is hoe lang het nog gaat duren voordat deze voormalige freemium vacaturesite in de vergetelheid verdwijnt. Het blijkt een zeer traag proces te zijn.

Social media buzz
En dan de social media buzz en het sentiment van de afgelopen maand van de 10 grootste vacaturesites:

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Werk.nl is nog altijd zeer dominant als gevolg van de langdurige downtime begin augustus en de recente ‘antwoorden’ van Lodewijk Asscher op vragen van het kamerlid Sadet Karabulut. Maar vanaf volgende week beginnen de berichten van de langdurige downtume uit de resultaten te verdwijnen. Als voor dit tijd geen nieuwe problemen met Werk.nl ontstaan gaat we eindelijk die grote, donkerblauwe taartpunt zien krimpen.

Geef een reactie