Recruit wil Freelancer.com inlijven

Logo en logotype RecruitBijna een jaar geleden was er het “schokkende nieuws” dat Indeed was overgenomen door Recruit naar nu blijkt voor $1,1 miljard, waarbij Masumi Minegishi (CEO Recruit) op dat moment het volgende zei:

Recruit aspires to be the leader in HR and recruitment services worldwide. Our acquisition of Indeed is a critical step in achieving that goal and we are excited to help build on Indeed’s #1 position in job search.

Profetische woorden. Want Recruit heeft een bod van $400 miljoen gedaan op Freelancer.com, een soort Elance. En dat schijnt ondertussen al een tweede (en verbeterd) bod te zijn. En daarmee is een profiel van een freelancer (Freelancer.com claimt 8,8 miljoen profielen) volgens Recruit maar liefst $45,50 waard. Dat is opvallend genoeg nog altijd veel minder dan een LinkedIn profiel waard is. Want met een waardering van $27,91 miljard is een LinkedIn profiel maar liefst $117 waard, oftewel 2,6 keer meer dan een Freelancer profiel. Gekke wereld…

Hoe dan ook, als Freelancer.com door Recruit wordt overgenomen, begint laatstgenoemde gigant een meer dan spannende partij binnen de online recruitment markt te worden. Ondertussen blijkt Recruit namelijk ook twee executive search firma’s te hebben overgenomen, eentje in India en  eentje in Hong Kong. Het zijn  Interessante tijden…

Geef een reactie

1 Comment