He Heutink, UWV heeft 130 #jeugdopzoek banen!

Euro'sHet busje van #jeugdopzoek toert door het land om werkloze jongeren bij werkgevers te dumpen. En dat terwijl op hetzelfde moment het UWV maar liefst 130 trainees nodig heeft. Die trainees gaan namelijk de UWV “klanten” zo goed mogelijk ondersteunen zodat zij optimaal gebruik kunnen maken van de online mogelijkheden… Inderdaad, dit zijn de banen die Asscher heeft toegezegd waarbij jonge werkzoekenden voortaan WW-gerechtigden iedere middag op de UWV vestigingen gaan ondersteunen bij het gebruik van Werk.nl. Vooropgesteld dat Werk.nl op dat moment beschikbaar is natuurlijk… Voor EUR 1.710 bruto per maand mogen deze 130 jeugdige werkzoekenden een jaar lang met Werk.nl aan de slag. Wie wil dat nou niet?

Overigens betekenen deze 130 banen uitsluitend in salaris een aanvullende kostenpost van bijna EUR 3 miljoen. Reken daar nog even de werkgeverslasten bij, werkplekken, apparatuur en wat overhead en dat betekent zo’n EUR 5 miljoen dat extra moet worden uitgegeven voor het kunnen laten gebruiken van een disfunctionerend systeem. Heeft iemand al eens gekeken wat je voor EUR 5 miljoen zou kunnen bouwen ter vervanging van Werk.nl?

Overigens is dit de volledige vacaturetekst:

SNAGHTML121781fa

Voor iedere jeugdige werkzoekende die zich aangetrokken voelt tot deze functie heb ik maar een goede raad: doe het niet! Het zal alle levensvreugde uit je zuigen, je zal tijdens slapeloze nachten eindeloos de onbegrijpelijke onzin die Werk.nl is voor je geestesoog zien malen, antidepressiva of drankmisbruik liggen op de loer. Doe het niet! Het is het echt niet waard.

Geef een reactie