Vicancy: videovacatures. Inderdaad… videovacatures

Logotype VicancyVideovacatures, dat is de toekomst. Althans, volgens Vicancy, een bedrijf dat niet geheel verrassend het omkatten van een reguliere vacature tot een videovacture aanbiedt. En dat doet zij onder meer met de volgende argumentatie:

In de afgelopen jaren zijn vacatures verhuisd van een katern in de krant naar online vacaturebanken en sociale netwerksites. Dagelijks worden er echter nog duizenden vacatures geplaatst alsof de restricties van de krant nog steeds relevant zijn. Vicancy animeert vacatures en laat ze aansluiten bij de wetten van het web.

Toe maar… Overigens klinkt het In het Engels nog een tikkeltje ambitieuzer:

Vicancy brings contemporary visualization software to the job market. What’s new? We deliver employers the tools to communicate with job seekers in a crisp and visually appealing way through short interactive movie clips. Our goal is to connect talent to the best job opportunities.

Zou een videovacature tot een meer transparante arbeidsmarkt leiden?

De homepage
De homepage is eigenlijk ook de enige pagina van Vicancy, want de site heeft een long homepage, waarvan dit het eerste deel is:

image

Met natuurlijk de obligate plaatjes van blije mensen die op dat moment ongetwijfeld naar de best job opportunities in videovorm kijken:

image

Die videocacatures zijn overigens een infographic style omkatting van een reguliere vacature, met achter iedere vacature hetzelfde muzakje. Als je er drie hebt gezien ben je horendol geworden. Aangezien zo’n videovacature 1 minuut speeltijd heeft ben je ook nog bijzonder lang bezig per vacature. Waarmee direct de dood van de videovacature kan worden gegarandeerd. Alleen weet Vicancy dat mogelijk nog niet. Maar dat komt vanzelf wel.

Achtergrond
Vicancy is een initiatief van Qurriculum BV io waar de piepjonge ondernemers Loet Rammelsberg en Pieter Moorman achter zitten. Qurriculum is overigens het tegenovergestelde van Vicancy, in dit geval is er sprake van een video-cv. Jawel! Er zit overigens hetzelfde muzakje onder als bij de video-vacatures. Da’s dan wel weer lekker consistent.

Geef een reactie