#SOSUEU: Suzi Edwards-Alexander

Suzi Edwards-AlexanderDeze spreekster heeft een van de meest briljante headlines op LinkedIn die ik ooit gezien heb: “Internet Stalker Extraordinaire“. Ze is Global Head of Recruitment bij Thoughtworks, geobsedeerd door recruitment marketing, kan in 45 seconden een stand opzetten op een conferentie en maakt leuke foto’s.

Suzi noemt zichzelf een old-school recruiter en voelt zich daarom een vreemde eend in de bijt op een sourcing event. Ze vertelt over hoe ze als recruiter is begonnen in de tijd dat er nog geen LinkedIn bestond. Vroeger, toen de aarde plat was en de vogels achteruit vlogen. 

Ze werkt tussen softwareontwikkelaars. Zodoende heeft ze het een en ander meegekregen van deze nerds. Zodoende is Suzi op de term Agile Sourcing gekomen: een adaptieve manier van recruiten. Klinkt veelbelovend en vernieuwend!

Om succesvol te kunnen zijn als recruitmenttak in de organisatie, moet er sprake zijn van communicatie en samenwerking. Iets wat geldt voor alle takken van sport overigens. Suzi heeft hier een tool voor. Deze tool is gekoppeld aan hun ATS en stimuleert de onderlinge communicatie. Vol verwachting wacht ik op de volgende slide. En wat krijg je dan te zien? Een dashboard. Juist. Een overzicht van de kandidaten die in procedure zijn en in welke stap van het sollicitatieproces ze zitten. Zodra een kandidaat te lang in een bepaalde stap in het proces zit, krijgt deze een afwijkend kleurtje. Zo kun je snel zien waar extra aandacht aan besteed moet worden. Werkelijk. Briljant. Absoluut noodzakelijk en alles behalve vernieuwend. Ik zal m’n verwachtingen aanpassen.

Zodra je een dashboard hebt, wil dat niet zeggen dat er daadwerkelijk beter gecommuniceerd wordt. Je zult hier actief aandacht aan moeten besteden. En dat doet Suzi zeker. Zo heeft ze de zogeheten stand-ups geïntroduceerd, keurig gejat van Agile softwareontwikkeling. Dit zijn dagelijks terugkerende staande overleggen, waarbij het dashboard wordt doorgenomen. Zodoende is iedereen van elkaars bezigheden op de hoogte en raakt beter op elkaar ingespeeld.

Suzi heeft een warme, hartelijke uitstraling en ik heb het idee dat dit van meer doorslaggevend belang is, dan de tools die ze heeft geïntroduceerd.

 

Geef een reactie