#SOSUEU: Martin Lee

Martin LeeEn we gaan door met de volgende spreker: Martin Lee, Director of Sourcing & Research voor Social Media Search. Hij gaf gisteren een ferme black hat sourcing tip maar misschien wordt het vandaag een fatsoenlijk verhaal onder de titel Chasing sourcing productivity with sourcing tools. Oftewel Cool (free) tools for recruiting.

Hoezee, we gaan het over tools hebben. Daar word ik natuurlijk helemaal enthousiast van. Hopelijk heeft hij iets nieuws om mijn tanden in te zetten. Ik heb goede hoop:

Learn how to utilise browser extensions, parsing tools, filtering software and micro-tools to enhance your sourcing productivity.

Na een ADHD-achtige Campbell heeft de ADD-achtige Lee wel de volstrekt tegenovergestelde presence, waardoor je het risico loopt de aandacht te verliezen. Maar het gaat om de inhoud, niet de vorm. Dus gewoon rustig wachten tot de coole tools voorbij gaan komen.

Volgens Lee is de biggest tool of all nog altijd boolean search. Dus als je het kan, leer het. En hij gaat ook nog even in op de operators en de syntax van boolean search, hoewel dit natuurlijk meer geschikt is voor een workshop en minder voor een praatje op een event. Hij gaat ook nog even real-life boolean searchen.

Maar dan is het gelukkig tijd voor de tools. Give it to me!

Alle people aggregators worden genoemd, inclusief Zeepex die gisteren uit private beta kwam op #SOSUEU maar nog altijd niet beschikbaar is. Maar goed, we hebben sinds gisteren dus een extra people aggregator bij die ik binnenkort zal evalueren. Lee laat een aantal people aggrators zien, die je hier ook kan vinden : TheSocialCV (inclusief kloontje Dice Open Web), TalentBin, RemarkableHire,Entelo, Swoop, Gild Source en HiringSolved en 3Sourcing. Inclusief TalentBin Lookup.

En de social cross-reference tools zoals Connectifier, Rapportive, en Falcon, hoewel Lee Connectifier niet eens bleek te kennen. En de cross-referencing tools van Entelo en TalentBin vergeet te vermelden

Extraction tools zoals Outwit Hub, Outwit Docs, Conact Capture, e-Grabber, Downthemail (firefox extension), Scraper (Chrome extrnsion) extraxctemailaddress.com, eel.surf7.net.my

E-mail checkers zoasl mailtester.com, fonant.com/knowledge/test_mail, Zoominfo…

Facebook graph search is belangrijk voor Lee

Varia: Yahoo Pipes, IFTTT, Who works at (Chrome extension), One Tab, KGB PEople (voorheen Pipl.com), NerdyData, search-im-info.com (searches IM sites)

En dat is het.

Geef een reactie

1 Comment