#SOSUEU: Oscar Mager

Oscar MagerEn door met alweer de derde Nederlander vandaag. In dit geval is het Oscar Mager, Recruiting Specialist, Talent Sourcer en oprichter van Recruiting Essentials. En hij gaat het hebben over Sourcing talent using image search of Visual sourcing. Met al de avatars en selfies de we het internet op diarreen moet dat steeds interessanter worden. Ik ben zeer benieuwd.

Visual sourcing is volgens Mager (zeker op dit moment) een interessante add-on op de huidige sourcing praktijken en zeker geen vervanger. Hij laat even zien hoeveel foto’s er worden geupload: Facebook 350 miljoen foto’s per dag, Instagram 40 miljoen foto’s per dag. Dat is dus best wel veel. En Oscar laat de aanwezigen even ruim 100 extra foto’s op de sociale netwerken plaatsen door iedereen een foto van elkaar te laten nemen…

Google en sociale netwerken zijn bezig met (gezichts)herkenningssoftware en dat betekent natuurlijk extra mogelijkheden voor sourcing. Menselijke tagging en automatische suggesties zal dit proces verder versnellen en verdiepen. Mager legt ook nog de science of image search uit, maar dat kreeg ik niet via mijn hersens naar mijn vingers. Dus helaas moet ik dat schuldig blijven.

Mager laat een aantal voorbeelden zien van image search waarbij het niet bepaald gemiddelde gezicht van Jim Stroud goede resultaten toont. Maar om de een of andere reden vind ik dat weer niet zo verrassend.

De toolkit van Mager voor image search bestaat uit Chrome, Google image search, reverse image search (Chrome plugin) en een screen capture tool. Het praktische deel van zijn presentatie, een voorbeeld van image search werd ruw voorkomen door de absoluut rampzalig slechte Internet bandbreedte bij Randstad. Schokkend dat een conferentieruimte zo slecht is voorzien als het om een basisvoorziening gaat. en helemaal als het om een sourcing conferentie gaat.

Na enige gerommel kan Mager een voorbeeld van een image laten zien waarbij hij via Google Image Search zoekt naar Android developers. En als je vervolgens op een foto met je muis gaat staan, een rechter muisklik doet dan kan je de reversed image search plugin activeren zodat je een reguliere Google search kan doen met die foto. En daar laat hij wat interessante dingen van zien. Afijn, het beeld is wel duidelijk, denk ik zo.

Ik heb de foto van Mager hierboven gebruikt na installeren van de plugin en dat ziet er zo uit:

image

Geef een reactie