#SOSUEU: William Fischer

William FischerDan nu de man die aan de wieg heeft gestaan van de eerste people aggregator op basis van sociale media, TheSocialCV. En die man is natuurlijk William (Bill) Fischer, mede-oprichter van WorkDigital. Het bedrijf wat ondertussen is overgenomen door Dice, het bedrijf dat ondertussen een op TheSocialCV gebaseerde people aggregator heeft voor de technologiesector: Dice Open Web.

Fischer gaat het vandaag hebben over Ethics of Big Data & how advances in technology is shaping sourcing. Oke, ethiek hebben we nog niet veel gehoord de afgelopen dagen, dus een dosis white hat sourcing kan nooit kwaad. Hoewel ik natuurlijk geen idee heb in hoeverre Fischer een wit hoedje draagt.

Fischer laat een nieuwe versie van people aggregator TheSocialCV zien, waar ik al een lange tijd niet meer in heb gekeken. Het ziet er in ieder geval een stuk beter uit dan ruim een jaar geleden. Met veel meer filtermogelijkheden. Hij wilde een Explore functie laten zien, maar het internet bij Randstad is een ramp. Geen live demo dus… Dan maar even vertellen dat hij dankzij de overname door Dice puur een R&D bedrijf zijn geworden waardoor hij heerlijk kan experimenteren, en dat is waar hij van houdt. En dat gaat ongetwijfeld heel wat fraais opleveren.

Op onnavolgbare wijze vertelt Fischer over de angstaanjagende mogelijkheden van de herkenning van de mening van bepaalde berichtjes door het koppelen van online informatiebronnen. In hoeverre de mogelijkheden daadwerkelijk op grote schaal toepasbaar zijn is een andere zaak, maar er is zeker een kans op. En dat is natuurlijk niet alleen voor sourcing interessant, maar ook voor allerlei andere commerciele rollen. En allerlei andere rollen for that matter.

Ahh… Blijkbaar zitten er nu 400 miljoen profielen in TheSocialCV. Dat is ook interessant om te weten voor iedereen die aan het shoppen is voor een people aggregator. Voor alle zekerheid, dit zijn de people aggregators die op dit moment op de markt zijn: TheSocialCV(inclusief kloontje Dice Open Web), TalentBin, RemarkableHire,Entelo, Swoop, Gild Source en HiringSolved en3Sourcing.

Fischer is een persoon waar je naar moet luisteren, je kan er geen fatsoenlijk blog over schrijven. A true mad scientist. Fantastisch!

Geef een reactie

2 Comments
 • Frits
  says:

  Schandalig dat de host van dit event, Randstad, een dusdanige slechte internetverbinding heeft dat bijna niemand normaal iets kan laten zien.
  In hoeverre ben je dan daadwerkelijk betrokken bij het topic van het event, shame shame shame

  • Marc Drees
   says:

   De mensen van Randstad Sourceright waren enorm betrokken bij dit event maar blijkbaar is Randstad geen zaal met Internet grootgebruikers gewend. Want de bandbreedte was alleen in de vroege ochtend afdoende. Overigens is dat het enige minpunt in de organisatie; verder waren alle voorzieningen zonder meer uitstekend te noemen.