Geen RIDE dit jaar. WAT?

Rob van Elburg / RIDEIk krijg net bericht van mede-organisator Rob van Elburg dat het Recruitment Industry Dance Event, kortweg RIDE, dit jaar niet door kan gaan. Problemen met het vinden van de juiste locatie, met name na een onzindelijk hoge bankgarantie van de uitbater van de voorkeurslocatie, hebben de organisatie doen besluiten dit jaar geen RIDE te organiseren. Van Elburg:

We vinden het jammer dat we veel Recruiters in Nederland teleur moeten stellen. We weten dat veel mensen uitkijken naar RIDE. Dit Event is met veel liefde en aandacht gemaakt. Dat niveau kunnen we nu niet garanderen. Voor de toekomst kijken we of een gewijzigde opzet van het evenement mogelijk is

Ontzettend, ontzettend jammer. Na 6 jaar RIDE dit jaar dus geen feest der feesten voor Nederland recruitmentland. Ik hoop van harte dat we in 2014 editie 7 mogen begroeten.

RIDE ON!

Geef een antwoord

8 Comments
 • Rob van Elburg
  says:

  Kan wel iets inzage geven…….
  Na 6 jaar Hotel Arena vonden we het tijd voor iets nieuws. We hadden een nieuwe top locatie gevonden die RIDE voor meerdere jaren zou garanderen. Ook hebben we goede sponsoren die deze weg zouden volgen.
  RIDE kijkt heel nauw. De juiste aantallen (grootste Recruiters Event in Europa & voor allen nieuwe gezichten), alles A (stad, locatie, bereikbaarheid, overnachtingen). In dit geval zou het thema Executive zorgen voor een soepele overgang van 1000 naar zo’n 550 bezoekers. Een kwalitatief beter netwerk feest, op een betere locatie, met iets minder mensen. Dan nog meer ruimte voor netwerken en/of mogelijkheden voor partners te laten zien waar zij in de Recruitment Industry voor staan.
  Dit was allemaal rond. Qua alles. Tot het moment dat de locatiehost een bankgarantie van EUR 20.000 eiste. Dit los van de offerte of Algemene Voorwaarden. Voor ons buiten proportioneel.
  Alternatieve locaties zouden allemaal zorgen voor een mindere RIDE. Dan wel qua sfeer, danwel qua aantallen, danwel qua kosten. Ook een heroverweging van Hotel Arena zou ons niet op het kwalitatieve niveau brengen van eerdere RIDE’s.
  De Heineken Music Hall, Krasnapolsky, Little Buddha, Desmetstudio’s, De supperclub, Panama, Club Air, Concertgebouwhotel, Odeon, etc. Alles hebben we beoordeeld, De perfecte match was het op dit moment allemaal niet……
  En tsja, dat is wel waar ik als Recruiter voor sta 😉