Forbes noemt LinkedIn beste carrieresite, Monster op zesde plaats…

LinkedIn icoonForbes heeft een week geleden The Top 100 Websites For Your Career gepubliceerd. Voor recruitment afficionados natuurlijk interessant leesvoer, hoewel het overgrote deel van de vermelde sites uitsluitend op de Amerikaanse markt gericht zijn. De sites worden op alfabetische volgorde genoemd, maar er is ook een top 10 samengesteld van de beste sites, althans volgens de betreffende auteur. En deze top 10 ziet er als volgt uit:

  1. LinkedIn (social professional network)
  2. Indeed (vacature aggregator)
  3. SimplyHired (vacature aggregator)
  4. Idealist (niche vacaturesite voor non-profit banen)
  5. Glassdoor (werkgever rating- & review site)
  6. Monster (generalistische vacaturesite)
  7. Internships (nicxhe vacaturesite voor stageplaatsen)
  8. USAJobs (niche vacaturesite voor overheidsbanen
  9. The Wall Street Journal career site (niche vacaturesite voor banen in de financiele wereld)
  10. Niche vacaturesites per beroepsgroep, waarbij Dice, Mediabistro en NYFa.org als voorbeelden worden genoemd

Social media op de plaatsen 1 en 5, vacature-aggregatoren op de plaatsen 2 en 3, niche vacaturesites op de plaatsen 4 en 7 – 10. Er is maar 1 generalistische vacaturesite in de top 10 aanwezig, het op positie 6 (!) geplaatste Monster. De deconfiture van Monster is compleet. Overigens schittert CareerBuilder in deze opsomming door afwezigheid. Heeft Monster het toch zo slecht nog niet gedaan…

Geef een reactie

1 Comment