CBS: conjunctuurbeeld september 2013

Gisteren publiceerde het CBS haar maandelijkse conjunctuurklok en het beeld is wederom iets minder negatief in vergelijking met een maand geleden:

Conjunctuurklok september 2013

We hebben een mix van onder de trend krimpende en stijgende indicatoren. Een soort balanssituatie, met uitzondering van het arbeidsvolume (daalt relatief sterk en dat is niet goed) en de rente (stijgt releatief sterk en dat is ook niet goed). Overigens is die rentestijging merkwaardig, want ik heb nog geen rente op spaarrekeningen zien stijgen maar wel zien dalen…

Geef een reactie

1 Comment
  • Marc Drees
    says:

    Let op, er is groen waas gesignaleerd! De index van inkoopmanagers in de industrie is gestegen tot 55,8. Wat dat betekent? Geen idee, maar er klinkt oorverdovend trompetgeschal in de mainstream en social media. Dus dan moet het wel goed zijn, toch? Ik ben nu extra benieuwd naar de ABU cijfers over de sector Industie, die over 6 minuten wordt gepubliceerd.