Faillissementen in september 2013

FaillissementenIn september is het aantal faillissementen binnen de arbeidsbemiddeling fors gestegen ten opzichte van augusts. Want waar in augustus het aantal faillissementen voor het eerst in maanden weer eens net onder de 20 sloot (19) is de teller in september pas stil blijven staan bij 26.

Aangezien het aantal faillissementen van maand op maand sterk fluctueert is hiermee nog geen man overboord, maar de trendlijn van het gemiddeld aantal faillissementen laat ondertussen wel weer een zich versnellende stijging zien. En dat is zonder enige twijfel een zorgwekkende ontwikkeling. De hele sector wacht met smart op de door visionair Wiertz aangekondigde groei van de economie.

Dit is het beeld van het aantal faillissementen over de afgelopen jaren:

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend gemiddeld maandvolume, januari 2007 – augustus 2013

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend gemiddeld maandvolume, januari 2007 – augustus 2013

Het aantal faillissementen per maand gaat nog altijd bijzonder hard op en neer, maar de trendlijn van het voortschrijdend 12-maands gemiddelde gaat duidelijk omhoog. En dat is natuurlijk waar het om gaat; de trend. Ondertussen zitten we aleer angstig dichtbij de piek die in 2012 werd bereikt (18,4 in april 2012). Op dit moment staat de teller namelijk op 17,7. Voor de intermediaire wereld is er dus weinig positiefs te melden in het derde kwartaal van dit jaar. Waarmee er nog meer 1 kwartaal over is om het beloofde herstel in de tweede helft van 2013 te laten materialiseren. Opschieten dus!

De grafiek is gebaseerd op de faillissementsinformatie van Faillissementen.com. De cijfers betreffen bedrijven binnen de SBI-code 78(Arbeidsbemiddeling/uitzendbureau’s/personeelsbehoefte) die in de database van Faillissementen.com als failliet staan geregistreerd.

Geef een reactie