Naar het hol van de leeuw

Leeuw

Op dit blog gaat het – zoals de naam al aangeeft – over recruitment. En – zoals de ondertitel aangeeft – over online. Het gaat dus over alles dat te maken heeft met online recruitment. Ik vind dat een mooi onderwerp, al word ik wel eens plaatsvervangend moe van de beschrijvingen van wéér een nieuw online tooltje, wéér het neersabelen van een overheidsproduct of -dienst die onder de maat blijft of wéér de nieuwste, helaas meestal tot droefenis stemmende werkloosheidscijfers, c.q. in elkaar stortende vacature-aantallen, al dan niet als gevolg van dubbel- of halftellingen. Om nog maar te zwijgen van alle dysfunctionerende recruitmentsites waar de schrijver van dit blog zich met enige regelmaat een weg doorheen worstelt.

Maar hoe mooi ik het allemaal ook vind, het is niet mijn core business. Ik ben op dit blog aangesteld als CTO, de Chief Treehugging Officer. Ik mag hier – in het hol van een leeuw die brult over data, meten, sourcen, minen, processen en apps – mijn zegje doen over zaken die niet zo goed te meten zijn, die gaan over samenwerking in menselijke verbanden en hoe dat allemaal een beetje zinvol aan elkaar te knopen is. Over ‘waarom’ en ‘waarmee’. Over verhalen en ervaringen. Ik mag hier dingen zeggen over employer branding.

Dat doe ik braaf, al smokkel ik er ook wel eens wat anders tussendoor (nee, niet over katten, al heb ik er wel één). Het onderwerp employer branding spreekt sommigen aan en anderen duidelijk niet. Dat vind ik allemaal prima, maar vandaag heb ik een uitdaging voor de tech minded lezers hier: de vraag of er iemand is die zich op zijn/haar beurt in een leeuwenhol durft te wagen. Een leeuwenhol waar geknaagd gaat worden op campagnes, creativiteit, verbondenheid en imago’s. Maar ook – wees gerust – op de flexibiliserende economie, personeelsplanning en kengetallen. Én op de “Digitale Kandidaatervaring”. Dat leeuwenhol is de Employer Branding Experience, die op 31 oktober aanstaande zal plaatsvinden in het Circustheater in Den Haag (te bereiken met een uiterst treehuggende, want milieuvriendelijke tram).

De Employer Branding Experience wordt georganiseerd door de VEA-vakgroep arbeidsmarktcommunicatie, Recruiters United en de Sectie Strategisch Recruitment van de NVP. Onmisbare contribuant is de SJP, die aan het einde van de dag zal laten zien dat dingen niet per se online of hoogtechnologisch hoeven te zijn om mooi of zelfs effectief te zijn. Wie durft, meldt zich aan. Dat kan hier.

Ik hoop jullie allemaal te zien op 31 oktober.

Geef een reactie

5 Comments