HireVue wil een ATS 2.0 worden

Logotype HireVueVideo-interview service provider HireVue kwam gisteren met een opvallend persbericht waarin het bedrijf naast een tweede investeringsronde van $25 miljoen (wat het totaal op $53 miljoen brengt) ook haar Talent Interaction Platform annonceerde. Waarmee video recruiting naar het volgende niveau moet worden getild.

Maar wat behelst dat Talent Interaction Platform dan? Nou, volgens HireVue dit:

The cloud-based platform includes new offerings that help employers rapidly source top talent, evaluate candidates’ skills, and enhance the onboarding process for new employees.

The HireVue Talent Interaction Platform also benefits candidates and employees by better enabling them to have a voice, tell their story and demonstrate their abilities – all at their own convenience.

Enerzijds denk ik het gruwelijke geluid van video cv’s te horen, anderzijds lijkt HireVue zich ineens als een soort ATS met een full box aan kandidaten te willen presenteren.

Overigens staat er in het persbericht een meer dan interessante alinea:

Successive generations of HR systems have automated the hiring and talent management processes, but they’ve also sapped the soul out of them,” said Mickey Arabelovic, Partner, Sequoia Capital. “HireVue uses technology to put people back in the spotlight.

Sequoia Capital is met de nieuwe investeringsronde ingestapt, maar die eerste constatering is wel zeer fraai en correct gedaan. Het gemiddelde ATS is slechts gericht op het efficient maken van het proces (waar vrijwel ieder ATS overigens hopeloos in faalt) maar daarmee is ieder vorm van uniciteit van een individuele kandidaat direct platgeslagen. De vraag is echter of videotechnologie daar verandering in kan brengen, maar dat is waar HireVue op inzet.

HireVue is nu overigens het Talent Interaction Platform geworden, getuige hun bijzonder drukke en redelijke agressieve (want rode) homepage:

HireVue | Homepage

Maar dit is een Amerikaans bedrijf dus dat zal er wel bijhoren…

En we hebben er een nieuwe term bij, high-definition digital recruiting. Het zal de leeftijd wel zijn maar wat word ik toch moe van dit soort onzin. De omschrijving van deze nieuwe term is overigens als volgf:

HireVue’s new Talent Interaction Platform, which augments existing applicant tracking, talent management, business and social applications, accelerates productivity and decision-making by delivering high-definition clarity into people’s character, cultural fit, personality, and potential.  The platform includes HireVue’s flagship digital screening and interviewing capabilities, as well as new solutions for sourcing, skills validation and onboarding.

Fuck me! High-definition clarity into people’s character, cultural fit, personality, and potential? En dat allemaal met video?

Maar wat is nou die full box component? Dat wordt  HireVue for Sourcing genoemt en als volgt omschreven:

As part of its new Talent Interaction Platform, HireVue also announced today a joint collaboration with LinkedIn. This integration lets HireVue customers view LinkedIn profile information directly from within the Talent Interaction Platform, and makes it easier for candidates to register for their HireVue interview using their LinkedIn profile.

Een venster op LinkedIn. Altijd fijn. Tot LinkedIn dat zelf niet meer fijn vind, want dan kan dat venster ineens van melkglas zijn. Ik hoop dat HireVue zich daarvan bewust is en de nodige garanties heeft afgedwongen. Niet is veranderlijker dan een social professional network op zoek naar omzet.

Een tweede nieuwe component is HireVue for Validation:

Finally, a way to validate a candidates ability to work during the recruiting process – before putting them in front of senior staff. HireVue’s multi-media questions, tests, and industry-specific evaluation tools perform deeper capabilities assessments and pose real-life scenarios to effectively evaluate skills.

Dit is (onder meer?) een integrastie van het vorig jaar door HireVue overgenomen CodeEval.

De derde en laatste nieuwe component is HireVue for Onboarding:

Allow new hires to introduce themselves and get to know team members beyond words on a resume or online profiles. Video-enriched profiles allow deeper insight and collaboration before day one. 

Godzijdank, dit is geen gevalletje van video-cv’s. En in een selfie wereld zou het via video introduceren van jezelf zomaar kunnen gaan werken. Hoewel ik me er niets bij kan voorstellen.

HireVue gaat met deze annoncering dus duidelijk voor het volledige werving (althans, het actieve deel) en selectieproces. Of het bedrijf met video en coding challenges (via CodeEval) de soul in dat proces kan terugbrengen valt echter nog te bezien. Dat lijkt me nog altijd voorbehouden aan de mensen die dat proces uiteindelijk uitvoeren. En a fool with a tool is still a fool. Hoe dan ook, HireVue begint een meer dan serieuze speler te worden waar de nodige ATS’en zich zorgen om kunnen gaan maken.

Geef een reactie

1 Comment