Vacaturesite top 10: lage vacaturevolumes

Vacaturemonitor, negatiefHet lijkt er op dat niche vacaturesite BaanindeTechniek en Randstad elkaar in de komende tijd de 10e plaats in de Vacaturesite top 10 gaan bevechten. Want na een aanwezigheid van een week is Randstad weer verdwenen en is BaanindeTechniek opnieuw verschenen. Gezien het marginale verschil met de 11e plaats is het echter geen garantie op een blijvertje

Het aantal vacatureplaatsingen is fors lager in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden (-10,0%), evenals het volume aan unieke vacatures (-12,7%). Ook het volume aan unieke vacatures zonder stages, bijbanen en vrijwilligerswerk (-11,5%) is een stuk lager.

De wekelijkse top 10
De top 10 over de afgelopen drie weken ziet er zo uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2012 – 2013 op basis van het aantal nieuwe vacatures in de afgelopen drie weken. Bron: Jobfeed

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2012 – 2013 op basis van het aantal nieuwe vacatures in de afgelopen drie weken. Bron: Jobfeed

Waar Randstad vorige week de 10e plaats bezette heeft BaanindeTechniek zich deze week weer over deze plaats ontfermd. Maar het zou me niets verbazen als we deze twee sites vaker afwisselend op deze laatste plaats gaan zien. Een waar achterhoedegevecht.

Aan kop zijn Banenmatch en Jobfeed elkaar weer eens bijzonder dicht genaderd, waarbij deze keer Banenmatch nipt de nummer 1 positie heeft overgenomen. Interessanter is echter de derde positie van Nationale Vacaturebank die hiermee Werk.nl zomaar naar de vierde plaats heeft verdreven. Opvallend is ook het relatief grote verschil in marktaandeel tussen Nationale Vacaturebank en Monsterboard.

Social media buzz
En dan de social media buzz en het sentiment van de afgelopen maand van de 10 grootste vacaturesites:

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Nog altijd is Werk.nl dominant als het om de social media buzz gaat, maar vanaf volgende week is de laatste piek uit de data verdwenen. Als Werk.nl of Asscher in de tussentijd tenminste geen domme dingen doen natuurlijk. En het is bijna opvallend hoe laag het negatieve sentiment van Werk.nl ondertussen is geworden. Dat hebben we in tijden niet meer gezien.

LinkedIn is niet opgenomen in de social media ‘buzz’. De term LinkedIn is niet specifiek voor het vacaturesite-gedeelte van dit sociale netwerk.

Geef een reactie

2 Comments
 • Alexander C
  says:

  Helder bericht,
  maar kan je ook aangeven wat de onderliggende absolute aantallen zijn, dan is de percentuele daling die je aangeeft ook in perspectief te plaatsen.
   
  vriendelijke groet
  Alexander