Dice Open Web komt met gratis social cross-referencing tool

Logotype DiceIn navolging van TalentBin (Social Lookup) en Entelo (Button) komt nu ook people aggegrator Dice Open Web met een social cross-referencing tool (met de bijzonder marketing savvy naam: Open Web Chrome Extension). Net als TalentBin’s Social Lookup is Dice’s Open Web Chrome Extension gratis en waarschijnlijk vooral bedoeld als teaser voor haar people aggregator oplossing. Waarmee het meer dan waarschijnlijk is dat Entelo binnen afzienbare tijd haar Button oplossing ook gratis zal gaan aanbieden.

Daarmee is de vraag gerechtvaardigd of, en zo ja wanneer, people aggregators RemarkableHire, Swoop, Gild Source, HiringSolved en 3Sourcing ook met een social cross-referencing tool gaan komen. En laten we de ‘pure play’ social cross-referencing tools Falcon, Rapportive (nu onderdeel van LinkedIn), Connectifier en 360social niet vergeten. Met andere woorden, het is een drukke bedoening aan het worden.

Net als alle andere social cross-referencing oplossingen is ook de Open Web Chrome Extension uitsluitend als een Chrome extensie beschikbaar. Na installatie toont de extensie zich als een klein rood icoontje aan de rechterzijde van de browser. En dat rode icoontje krijgt een blauwe rand als een profiel is herkend. Door vervolgens op dat icoontje te klikken, krijg je vervolgens de netwerken van deze persoon in een popup te zien:

Dice Open Web Chrome Extension

Je kan niet op de getoonde netwerken klikken, maar on mouseover krijg je in een balloon wel de naam van het betreffende social network te zien.

Als je op de knop View Profile klikt ga je naar een wat vreemde pagina op de Dice site:

Dice landingspagina

Niet bepaald een krachtige call-to-action richting Dice Open Web. Dit gaat de conversie niet helpen, en dat terwijl de nieuwe CEO van Dice juist heeft gezegd alle kaarten op Dice Open Web te zetten

Dice omschrijft de werking van haar extensie overigens als volgt:

With the Open Web Chrome Extension, whenever you visit a candidate’s profile page on a social site, a quick search is done in the background to see if Dice has any other social profiles for that person. When Open Web has found a match, a blue plus sign appears next to the red “D” icon in the upper right corner of your Google Chrome Browser.

Een kind kan de was doen en dat is ook inderdaad het geval. Hoewel het wel even de aandacht erbij houden is in het begin om te zien of er bij een bezoek aan een profiel een blauw randje om dat rode icoontje verschijnt. Maar dat went vanzelf.

En zo hebben we er weer een social cross-referencing tool bij! Actieve werving via social media wordt steeds interessanter.

Geef een reactie