Recruitr is door TMG begraven

Logo en logotype RecruitrRecruitr, de ‘social’ referral tool van TMG is niet meer. TMG heeft de stekker uit Recruitr getrokken en dat zal ongetwijfeld niet als gevolg van enig commercieel succes zijn geweest.

En daarmee is er weer een referral toepassing in het massagraf van dit type toepassingen verdwenen, hoewel de website van Recruitr doet vermoeden dat de toepassing al enige tijd geleden is overleden. Ook het Twitteraccount van Recruitr heeft al meer dan anderhalf jaar niets meer van zich laten horen, de laatstge tweet stamt uit 23 januari 2012.

Wat hebben nog aan Nederlandse referral toepassingen over? Volgens mij is Refurls de enige waar leven en toekomst in zit. Van SocialReferral is sinds de overname van VNU door De Persgroep nauwelijks meer iets vernomen. Afgezien van het feit dat De Persgroep kort na de overname van VNU afscheid heeft genomen van SocialReferral.

En er was natuurlijk ook nog JobAmbassadors. Alleen gaat hier gaat het niet om een corporate referral toepassing maar een online referral toepassing in de categorie Jobster, Zubka, Friendhunter en Spotajob. Inderdaad, toepassingen die zonder uitzondering dood en begraven zijn. En als het gebrek aan activiteit op hun Twitteraccount enige indicatie is, staat ook JobAmbassadors al met 1 been in het dat massagraf. Wat natuurlijk voor niemand als een verrassing hoort te komen.

Iemand toch geinteresseerd in het zinloze concept van de online referral oplossing, dan is hier een rijtje evaluaties van dit type sites: Whizper, Jobylon,CareerSonar, Whistetalk, GooodJob, WorkWith.Me,SocialCareer,SocialCruiter, Surge, PopHire,TopProspect, Bonu$box, KenjijiemandJobadvisor, Usersix, Gooozup, techTribe, Nexi, Zao, Zalp, Referagig, Jobhuk, Employyd en MyJobCompany. Zonder uitzondering voer voor de vissen, maar het tempo waarin dit gebeurt is sterk afhankelijk van de hoeveelheid funding die sommigen hebben gekregen.

Geef een reactie

11 Comments